Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха полицейски шеф в Пловдив да шофира с над 100 км/ч в градски условия

Закон и ред

Заловиха полицейски шеф в Пловдив да шофира с над 100 км/ч в градски условия

Заловиха полицейски шеф в Пловдив да шофира с над 100 км/ч в градски условия - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на пловдивското Пето районно управление на полицията главен инспектор Иван Чочков е висшият ръководен служител на МВР, заловен да шофира с над 100 км/ч в градски условия, съобщава БНТ.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Чергов поиска оставката на Чочков, като определи поведението му като „неморално“.

В момента тече дисциплинарна проверка по случая. В хода на разследването е станало ясно, че началникът на управлението е направил опит да въздейства на спрелия го за проверка и наказание полицейски патрул.

„Все още нямам обяснение за случилото се, нито е депозирана молба за напускане на поста. Инспектор Чочков заяви само, че съжалява“, каза шефът на Областната дирекция на МВР.

По думите му, докато не приключи вътрешната проверка той няма правомощия да уволни провинилия се началник. Така полицейският ръководител остава на поста си.

Директорът на МВР-Пловдив коментира и промените в ръководния състав на дирекцията. Според него всички рокади са направени след щателен анализ.

„Всеки, напуснал системата, го е направил по собствено желание. Сред сменените ръководители са двамата заместници на директора на дирекцията, началникът на отдел "Икономическа полиция“, шефът на Шесто РПУ и др.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати