Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заместниците на Гешев се срещнаха с представители на ОССЕ за предстоящите избори

Закон и ред

Заместниците на Гешев се срещнаха с представители на ОССЕ за предстоящите избори

Снимка:

Заместниците на главния прокурор Пламена Цветанова и Даниела Машева, и говорителят на главния прокурор Сийка Милева проведоха среща с представителите на мисията на ОССЕ в България - Ирини Скузу, правен анализатор, и  Илина Дякова - старши асистент на правния анализатор, във връзка с провеждането на изборите за 46-ото Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

На срещата бяха обсъдени мерките, които Прокуратурата на Република България е  предприела за спазването на закона при провеждането на избори и за противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

Ръководството на прокуратурата запозна участниците в мисията на ОССЕ с извършените проверки и образуваните досъдебни производства срещу лица и престъпни групи, занимавали се с купуване на гласове по време на изборите за 45-ото Народно събрание, провели се на 04.04.2021 г. Те бяха уведомени и че е поискано налагането на запор по ЗМИП на сума в размер на над 425 000 лв. като отделно са иззети още 383 000 лева и евро в различни купюри, за които са открити доказателства, че са били предназначени за купуване на гласове в полза на определен кандидат, партия или коалиция.

Представителите на ОССЕ бяха информирани и че за вота на 11.07.2021 г. във ВКП е създадено дежурно звено с цел гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още