Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заради процесуални нарушения: Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата с Лютви Местан

Закон и ред

Заради процесуални нарушения: Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата с Лютви Местан

Заради процесуални нарушения: Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата с Лютви Местан - Tribune.bg
Снимка:

Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Според магистратите това се налага заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Инцидентът стана миналата година на разклона за момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в международния път за Гърция, последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали по посока Кирково. Обвинение след катастрофата получи и бащата на бебето - Юсеин Ахмед, който ще застане пред магистратите като съпричинител на катастрофата.

Днес беше даден ход на делото срещу Местан като още в началото на заседанието той и адвокатът му поискаха отлагане с мотив, че не им е предоставено копие от материалите. Искането им обаче беше отхвърлено.

На излизане от съдебната зала Лютви Местан заяви, че няма вина за катастрофата. Според него е имало политическа поръчка той да бъде обвинен на всяка цена. Пред БНТ той каза:

"Прокуратурата реализира стратегия за изграждане на публичния образ на убиеца на дете и използва всякакви противозаконни средства, за да реализира тази стратегия. Стратегията беше 9 месеца да бъда държан като единствен обвиняем без вина. Ето това е парекселанс откровена политическа репресия".

Адвокатът на бащата на загиналото дете отказа коментар. Очаква се в седемдневен срок Окръжната прокуратура да излезе със становище дали ще обжалва определението на съда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети