Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Затвор за двама турски граждани пренесли у нас хероин за 57 млн.лв (СНИМКИ + ВИДЕО)

Закон и ред

Затвор за двама турски граждани пренесли у нас хероин за 57 млн.лв (СНИМКИ + ВИДЕО)

Наркотикът беше открит в мраморни плочки

Двама турски граждани са осъдени за трафик и разпространение на хероин. Това заявиха от спецпрокуратурата. Постигнато е споразумение като единият от тях ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ 9 години и глоба от 100 000 лева.  На другия е наложено наказание от 8 години затвор и 50 000 лева глоба.

Двамата бяха задържани при акция през месец юли. Мъжете бяха успели да вкарат незаконно в страната ни хероин. Наркотичното вещество беше открито в мраморни плочки.

Контейнерите са пристигнали на пристанище Варна-запад от Обединените арабски емирства, откъдето на 03.06.2021 г. са били превозени с камиони до склад в гр. Сливен, нает от участниците.

Същия ден те са задържани в склада, докато изваждат хероина от кухини в изрязани мраморни плочи. В специализираната полицейска операция участват служители на ГДБОП, на Европол и Главна Дирекция „Гранична полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Съдействие в хода на разследването оказва и правоохранителният орган на САЩ за борба с наркотиците – DEA.

Назначена по делото експертиза установява, че намереният и иззет хероин е на стойност 56 690 416 лева.

Разследването на Специализираната прокуратура приключва на 11.11.2021 г. При предявяване на материалите двамата обвиняеми признаха вината си, съгласиха се делото да бъде решено без съдебно разглеждане по общия ред и поискаха споразумение с прокуратурата.

Съдебното определение  е окончателно и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда. Предстои двамата чужди граждани да бъдат преведени в място за изтърпяване на наказания „лишаване от свобода“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема