Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Затворът обжалва предсрочното освобождаване на Андре Токев

Закон и ред

Затворът обжалва предсрочното освобождаване на Андре Токев

Затворът обжалва предсрочното освобождаване на Андре Токев - Tribune.bg
Снимка:

Администрацията на затвора обжалва предсрочното условно освобождаване на Андре Токев, което миналата седмица разпореди Софийският градски съд.

Делото в Софийски апелативен съд ще се гледа в закрито заседание, съобщиха от пресслужбата на съда.

На 13 юли Софийски градски съд намери молбата на шеф готвача Токев за основателна и реши той да бъде освободен предсрочно. Съдът счете и, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Още тогава прокурор Радост Нацева от СГП заяви, че Андре Токев се е променил и прокуратурата няма да обжалва предсрочното му пускане на свобода.

Известният готвач, който през ноември 2021 година бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена. Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети