Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Жена даде 4900 лв. на „ало“ измамници: Дъщеря ѝ уж била с COVID-19, трябвала кръвна плазма от Румъния

Закон и ред

Жена даде 4900 лв. на „ало“ измамници: Дъщеря ѝ уж била с COVID-19, трябвала кръвна плазма от Румъния

Снимка:

81-годишна жена от русенското село Караманово била заблудена от телефонни измамници, че дъщеря ѝ е болна от коронавирус и има нужда от закупуване на плазма от Румъния на стойност 10 000 лева.

Гласът по телефона се представил за доктор от болницата в Свищов. Той обяснил, че ще изпрати човек да вземе парите от нея. Жената приготвила 4900 лева.

По указание на мнимия лекар опаковала парите във вестници и в тениска, след което ги поставила в чанта, посочват от полицията в Русе.

Пред дома ѝ спрял автомобил, шофиран от неин познат – също жертва на измамниците. Той взел пратката. Преди това водачът на колата бил заблуден, че разговаря по телефона с личния си лекар от русенското село Караманово.

Бил помолен да отиде до дома на жената, за да вземе пакет. Псевдолекарят му казал да не отваря пратката, тъй като в нея имало спринцовки, от които може да се зарази. Мъжът трябвало да занесе пакета до русенското село Копривец и да го предаде на местния лекар.

При пристигането си в населеното място получил ново телефонно обаждане. Обяснено му било, че лекарят на Копривец отсъства и трябва да остави чантата до табелата в края на селото. Тогава измаменият шофьор се усъмнил и предал парите в полицейското управление в град Бяла.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още