Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Грижа за ноктите

Хороскоп

Грижа за ноктите

Снимка:

Ако искате да имате красиви, здрави, лъскави и дълги нокти, а не сте почитатели на изкуствените, не ви остава нищо друго освен да подхранвате своите. Можете да използвате много хранителни добавки, предназначени за по-добър растеж на ноктите и косата, различни лакове и процедури.

Ако искате да видите бързи резултати, опитайте следния съвет и резултатът няма да закъснее.

Първо намачкайте скилидка чесън и разтрийте ноктите. Подръжте така около половин час, след това измийте ръцете си. За да се отървете от силната миризма на чесън, разтрийте малко лимон върху ръцете си. Доказано е, че чесънът укрепва и заздравява ноктите.

Балсам за укрепване на ноктите

Нарежете на ситно една скилидка чесън и поставете в прозрачен лак за нокти. Оставете да престои 48 часа. Покривайте ноктите си през ден. Не отстранявайте слоевете до 5 пъти. След петия път отстранете натрупаните слоеве и покрийте отново. След кратко време (2-3 седмици) ще се зарадвате: ще имате твърди нокти, които вече няма да се чупят.

Полезни съвети

Колкото и да е странно, има едно правило, че е особено благоприятно за рязане на ноктите в петък, след залез Слънце. Защо е така, тайната не е стигнала до нас. Не режете ноктите си в събота.

Фазата на Луната също има значение. Ако искате да растат ноктите ви по-бързо, тогава е по-добре да ги подрязвате на растящата Луна, тъй като тази фаза има положителен ефект върху скоростта на растежа.

На намаляваща Луна ноктите ще растат или с неутрална скорост, или малко по-бавно.

Най-подходящият знак за рязане на нокти е Козирог, най-неподходящ е Близнаци.

Що се отнася до новолунието и пълнолунието - в тези дни се препоръчва да се изоставят манипулациите с остри инструменти. Старайте се да изключите рязане на кожичките няколко дни преди и след периода на посоченото време.

Понякога възниква такъв проблем, като враснали нокти. Тяхното изрязване е най-добре да става при растяща Луна. Ако го направите при намаляваща, то в последствие ситуацията ще се повтори и ще трябва отново да търпите болезнената процедура.

Пълно отделяне на нокътя може да стане при намаляваща Луна, но не под знака на Рибите.  


Коментари (1)

чакай, чакай Ама изчегъртването с нокти ли ще го правим?
15.05.2021 12:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още