Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 01.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.07.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 01.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

28 лунен ден, Луна в Блицнаци

В диетата на двадесет и осмия лунен ден можете да включите почти всичко, но само в разумни количества. Няма нужда да преяждате. За предпочитане е месото да се избягва.

Много астрологически школи съветват да се освети всяка храна през този период с благодарствена молитва.

По това време се препоръчва да се ядат най-много зеленчуци и плодове, ядки и билки (целина, пащърнак, босилек, магданоз, копър, маруля и т.н.). Също така е много полезно да се пият сокове от плодове или зеленчуци.

Днешното предложение:

ПАТЛАДЖАНИ, ПЪЛНЕНИ С ОРЕХОВИ ЯДКИ


Продукти за 5 порции: 1 кг патладжани, 300 г домати, 1 глава кромид лук, 150 г орехови ядки, 150 мл растително масло, 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 20 г брашно, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Избират се еднакви по големина патладжани, измиват се и се премахват дръжките. Отрязва се по дължината им капаче и се издълбават във форма на лодка. Посоляват се и се оставят 10-15 минути да се отцеди горчивият сок.

В част от мазнината се задушават до омекване нарязаният на дребно лук, доматите и издълбаната вътрешност от патладжаните. Прибавят се счуканите орехови ядки, нарязаният магданоз и черният пипер. Посолявате и напълвате със сместа патладжаните. Покривате плънката с отрязаните капачета и подреждате патладжаните в тава. Заливате с останалата мазнина и малко гореща вода и се пекат до готовност. Заливат се със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и се пекат още 5-10 минути до запичане на заливката.

М-м, вкусно! Да ви е сладко!

Важни правила за отслабването

Ако в края на диетата се освободите и изтичате в сладкарницата, захвърляйки всичко, за което сте мечтали в тези трудни дни, смъкнатите килограми определено ще се върнат и те ще донесат със себе си няколко „другарчета”. Ето защо след края на диетата се старайте леко да влезете в обичайното си меню, като ограничавате сладкиши, мазни храни, сладки и газирани напитки.

За да отслабнете, не забравяйте за адекватното физическо натоварване. По време на диетата не е необходимо да тичате до парка, но е добре да се занимавате с йога, пилатес, упражнения, свързани с дишането и стречинг. След приключване на диетата, не забравяйте за спорта, тогава ще можете ефективно да поддържате резултата.

След края на диетата можете да ядете всичко, което смятате за разумно. Не забравяйте обаче, че правилното хранене не е 1 път на ден и то преди лягане, а на всеки 3-4 часа се хапват малки порции.

Поддържайте водно-солевия баланс. Само достатъчно количество вода (около 1,8-2 литра на ден) и минимално (но необходимо!) количество сол ще ви позволи да избегнете отоците.

Слушайте тялото си, почувствайте какви промени се случват във вас по време и след диетата. Ако не ви понасят някои бульони или зеленчуци, не се мъчете и се върнете към обичайната си диета. Ако напротив, почувствате вътрешно обновление, лекота и сила, това означава, че сте уловили ритъма на Луната и сте готови да вървите ръка за ръка с него.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети