Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Храни и планети – 3 част

Хороскоп

Храни и планети – 3 част

Снимка:

Вашите чинии трябва да приличат на палитрата на добър художник

От древни времена астролозите свързват различните вкусове с планетите.

Цветът на Сатурн е черен. Но колко продукти имат подобен цвят? Такива са само слънчогледовите семки и черният хайвер, неприлично скъп и това меко казано, не е по вкуса на строгия и икономичен Сатурн.

Черният хляб - символ на простотата и аскетизма в храненето, въпреки че черното е само в наименованието, той е много по-близо до символиката на тази планета. Сатурновият принцип е умереност и самоограничение, което означава, че отговаря само за това, което е способно да осигури оцеляване. Постите и гладните диети, и дори само гладуването - такова „меню“ ни предлага тази планета. Сатурн като правило включва горчив вкус, а понякога - кисел или стипчив.

Урановите продукти имат синкав оттенък или дори могат да бъдат оцветени в най-неочаквани ярки цветове. Урановите ястия са необичайна и парадоксална смес от различни компоненти: например пилешко с ананас и моркови в сос от мед и кока-кола или говеждо месо, задушено в шампанско с кокосови стърготини. Вкусовете на Уран включват солено или стягащо.

Продуктите на Нептун имат виолетово-син цвят - тъмно грозде, сливи, боровинки, къпини. Под контрола на тази планета са всички течности като цяло и алкохолът в частност. Затова можем да кажем, че тъмното вино с лилав оттенък е най-нептуновата напитка. Логично би било да се предположи, че рибата и различните морски дарове също принадлежат към сферата на управление на господаря на моретата и океаните. Вкусът, който принадлежи на тази планета, е също толкова неуловим и съблазнителен и също толкова труден за дефиниране, колкото всичко свързано с нея.

Към продуктите на Плутон е логично да отнесем всички, които имат тъмночервен или бордо цвят, както и всичко, което расте под земята. От тази гледна точка цвеклото може да се нарече най-„плутоновият“ зеленчук: първо, това е кореноплодна култура и второ – има цвят бордо. Дори един от сортовете цвекло се нарича Бордо.

Смята се, че цял куп аромати корелира с Плутон. На основание роднинските отношения на тази планета с Марс, на нея също може да съответства остър и парещ вкус, само много по-зъл. Това, което се нарича "термоядрено".

Диетолозите твърдят, че ежедневният рацион на хранене трябва да бъде възможно най-разнообразен, включително на храни, богати на всички основни хранителни вещества. По аналогия можем да приемем, че храната ни трябва да е възможно най-цветна. Това осигурява балансиран поток от енергии на всяка от планетите.

Ако искате да засилите влиянието на определена планета, добре е да се съсредоточите върху съответните продукти, като същевременно ограничите всичко, което е свързано с опозиционната планета.

Така че от сега нататък вашите чинии трябва да приличат на палитрата на добър художник! Приятен апетит и ярки естетически впечатления!

За продуктите на останалите планети може да видите тук:

https://tribune.bg/bg/horoskop/hrani-saotvetstvashti-na-planetite/

и тук:  https://tribune.bg/bg/horoskop/hrani-i-planeti-2-chast/  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още