Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. 100 години по-късно: Българското МРРБ провъзгласи Република Ирландия за британска

Мнения

100 години по-късно: Българското МРРБ провъзгласи Република Ирландия за британска

Снимка:

Според официалната биография на министърката Виолета Комитова, качена на сайта на ведомството, тя е учила в „Дъблин, Великобритания“

Интересен детайл от биографията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е публикуван на сайта на МРРБ. В биографията на министърката, която тя по всяка вероятност сама е подала за качване на страницата, е записано че „има редица професионални специализации, между които в Университета Де Монтфорт в Лестър, Великобритания през 1994 и 1996 г., в Университета на Източен Лондон през 1999 г. и в Училището по архитектура в Дъблин, Великобритания през 2000 г.“

МРРБМРРБ

За нещастие на екипа на министър Комитова, но за щастие на ирландците, Дъблин и държавата на която е столица – Република Ирландия, не са част от Великобритания, нито дори от Обединеното кралство.

В състава на Великобритания влизат 3 държави – Англия, Шотландия и Уелс. Същите три страни, заедно със Северна Ирландия, образуват Обединеното кралство.

Република Ирландия (да не се бърка със Северна Ирландия), е отделна държава, която дори е част от Европейския съюз. Великобритания и Ирландия НЕ СА една и съща държава, не са били заедно и през 2000 г., когато е учила там министър Комитова. Общата държава на Великобритания и Ирландия е съществувала исторически, но не и след 1922 г., когато ирландците успяват да извоюват своята независимост.  

Министър Виолета КомитоваМинистър Виолета Комитова


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още