Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. 14 години стигат?

Мнения

14 години стигат?

14 години стигат? - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ на Бойко Борисов – повече скандали или повече строителство

На 3-ти декември 2006 година по инициатива на кмета на София Бойко Борисов се учредява политическа партия ГЕРБ, на основата на създаденото по-рано през годината сдружение с име „Граждани за европейско развитие на България“.

14 години и три мандата по-късно Бойко Борисов е най-дълго управлявалият демократично избран български министър-председател.

„Работа, работа, работа“ – каква работа свърши за 14 години партията на Борисов (освен магистралите)

Историческа среща на върха в София

16-ти май 2018 година: Лидерите на 28 държави-членки на ЕС сядат на една маса с лидерите на Западните Балкани по покана на Борисов. Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон, британският премиер Тереза Мей и лидерите на ЕС Доналд Туск и Жан Клод Юнкер крачат по „Моста на влюбените“.

ФейсбукФейсбук

Българското председателство на Съвета на ЕС и точно тази среща ще оставят следа в съзнанието на европейските лидери. Бойко Борисов получи високи оценки, а заветите от нашето председателство са запаметени като приоритети за останалите европейски държави.

Ердоган пусна бежанците в Гърция, но не и в България

Знаете ли, че в Турция има близо 4 млн. бежанци? А помните ли, че в края на февруари 2020 година турският президент изпълни заканата си към ЕС и турските граничари изчезнаха, оставяйки възможност на мигрантите да преминават свободно към съседните държави. Борисов вече няколко години лавира между Анкара и Брюксел. И успешно успява да отклони Ердоган от заплахата да пусне милиони бежанци към Европа.

Министерски съветМинистерски съвет

Посланическата роля на българския премиер между ЕС и Турция донесе огромен позитив за България: страната ни остана пощадена от бежански наплив от Турция.

България преодоля най-тежката финансова криза и влезе в чакалнята на Еврозоната

10 юли 2020 година: България влиза в „чакалнята“ на еврозоната и банковия съюз

През 2009 г., когато Борисов застава начело на държавата след победа над Тройната коалиция, България се намира в тежка финансова криза с огромна дупка в бюджета.

БВП: 2008 VS 2019БВП: 2008 VS 2019

Тогава БВП на държавата е 56 млрд. лева, а днес е 119 млрд. лева.

StatistaStatista

Няколко международни кредитни агенции потвърдиха доброто икономическо развитие на страната ни в последните години.

„Балкански поток“ е завършен

8 ноември 2020: „Балкански поток“ е завършен, а българският участък от газопровода е свързан с газопровода в Сърбия. За това съобщиха ТАСС и БГНЕС. Какво означава това за България? Очаква се страната ни да се превърне в регионален стратегически газоразпределителен център и ще гарантира диверсификация на доставките на газ.

Пълна газова диверсификация: Интерконекторът с Гърция

16-ти ноември 2020 година: Борисов обявява, че на 1-ви януари 2021 г. у нас ще влече първият газ от Азербайджан и така България ще е постигнала пълна газова диверсификация

Повишаване на доходите на българите

Справка показва, че през 2008 година минималната работна заплата в страната ни е била 220 лева. Догодина тя ще бъде 650 лева. През 2008 средната работна заплата е била 524 лева, а през октомври 2020 е 1373 лева.

Минималната пенсия през 2008 година е била 113 лева, а през 2021 година ще бъде 300 лева.

В началото на тази тежка и сложна за управление година Борисов се похвали с най-ниската безработица за почти 20 години. В края на миналата година безработицата у нас спада до 3,7%. Това е най-ниското ниво от 2000 година насам, откакто Eurostat разполага с данни за нашата страна.

След 48 години планове днес имаме три линии на метрото

„Преди нас имаше 10 км метро и магистрала до Правец“ – така Борисов коментира изграждането и завършването на трите лъча на метрото в София тази година. И с право може да се гордее с това си постижение, което се очаква от столичани половин век.

Третият метродиаметър/БГНЕСТретият метродиаметър/БГНЕС

На 26 август 2020 година софийското метро вече има обща дължина 48 км и 43 метростанции и обхваща огромна част от София.

(Поне) 2022 безвъзмездно санирани жилищни сгради

До средата на 2020 година са обновени 1876 сгради по Националната програма за енергийна ефективност – абсолютно безвъзмездна програма, измислена и въведена при управлението на Бойко Борисов.

БГНЕСБГНЕС

Остават да се обновят 146 сгради, намиращи се в 15 общини. Управляващите готвят второ отваряне на програмата за безплатно саниране. Планът е да бъдат обновени още 1951 сгради.

Чисто море и съвременни пречиствателни станции в населените места

През юли 2020 година Бойко Борисов инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води в Приморско и заяви, че е изпълнил обещанието си към жителите и гостите на България и към туристическия бранш и вече морето ни е чисто. По думите му, всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции.

*ГЕРБ на Бойко Борисов: 14 години скандали, подслушвания и оставки

За 10 години начело на държава Бойко Борисов е поискал и получил 31 министерски оставки в следствие на публични скандали. Всички министри на Борисов знаят много добре, че работят с оставки в джоба. През 2019 година Бойко Борисов доказа принципите си убеждения като се освободи от считания за най-близкия му човек и основен кадровик в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Агент Буда“

Премиерът Бойко Борисов не е бил агент на ЦСБОП (сега ГДБОП - бел.ред.) с псевдоним Буда. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на МВР, според което „липсват документи, които сочат съгласие от страна на посочения кандидат за вербовка като информатор“. Така скандалът с вербувания премиер затихва безславно през февруари 2013 година.

 „Ало, Ваньо“ и „Мишо Бирата“

Скандалът, станал известен като „Ало, Ваньо“, гръмна средата на първия мандат и бе по повод проверка на митниците в пивоварна „Леденика“, собственост на покойния вече бизнесмен Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата.

Записите по случая „Ало, Ваньо“ не са изцяло автентични. Това каза впоследствие адвокатът на Бойко Борисов Марин Марковски. Имало е разговор между лидера на ГЕРБ и шефа на митниците за Мишо Бирата, но има допълнени изречения. Същото е потвърдено и от експертиза, извършена във Франция. Както и записите на премиера от тази година – няма доказателство за тяхната автентичност и съдържание.

Скандалът с „Тефтерчето на Златанов“ избухна през лятото на 2013 година – така нареченото тефтерче стана известно със скандални записки и инициали на политици с директиви – „да се удари“, „да се забави“, „да се оправи“. В него присъстваха политици от всички политически партии, включително инициалите Б.Б. и Д.П. Всички вписани с предполагаемите си инициали са вкарани в обяснителен режим по темата. В края на 2013 година Борисов коментира казуса с тефтерчето така: „По никакъв начин не се разпознавам в него, защото по никакъв начин не съм въздействал на тези хора.“ Но в крайна сметка не се стига до сериозни заключения, а тефтерчето на Филип Златанов изчезва мистериозно през ноември 2014 година.

 „Двете каки“

През 2015 година случайно или не изтичат разговори със скандален подтекст между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, които Борисов пренебрежително нарича „двете каки“. „Две каки си говорят“, коментира премиерът тогава. Той изтъква факта, че тези записи са незаконни.

Румяна Ченалова/БГНЕСРумяна Ченалова/БГНЕС

„Спомняте си времето, когато Бареков говореше за офшорните фирми на Борисов. Оказа се, че не само няма фирми, не участие - нищо, нула. Отдавна съм претръпнал“, подчерта Борисов.

Той припомни всичко, което е направено в последните години - пътища, спортни зали, подобряване на екологичната инфраструктура, санирането на жилища. Това било важно, думите отлитат, направеното остава, подчерта тогава Борисов.                                                                                

„Костинбродската афера

 Останалата нарицателно и до днес фалшива новина в деня за размисъл през 2013 година, която направи Орешарски премиер, а Бареков – евродепутат. Костинбродската афера е медийно обозначение на инсинуация, целяща да внуши наличието на схема за изборна измама в парламентарните избори в България през 2013 г. с участието на Мая Манолова, по това време депутат в Народното събрание от листата на БСП, и Николай Бареков, по това време журналист в ТВ7, в близки отношения с Делян Пеевски, депутат от ДПС.

 „Апартаментгейт“

През 2019 година се разрази истинска буря от публични разкрития за имотни политици с недоказани доходи, закупували огромни площи на занижени цени. В следствие на тези разкрития Цветан Цветанов бе изгонен от ГЕРБ, заедно със съседката си, която направи заместник-министър – Ваня Колева. Цецка Цачева също се раздели с поста си. Последва я и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

„Барселонагейт“

Митовете за имането и любовниците на Борисов в последните две години наистина придобиват чудовищни размери – „БиволЪ“ през няколко месеца публикуват някое ново разкритие за къщата, детето или майката на детето на Борисов в Барселона. Имаше слухове за негов остров в Гърция. Всичко това и до ден днешен не е потвърдено от разследващите органи в България или в Испания.

Най-новият скандал, в който основно действащо лице е Бойко Борисов, беше поднесен на широката публика на няколко етапа. След разкритията на властта срещу Васил Божков случайно или не започнаха да излизат звукови записи от спалнята на премиера, чиято достоверност все още не е доказана. Явно това не беше достатъчно на поръчителите на атаката, защото малко след това бяха публикувани снимки на спящия Борисов. Публично оповестени бяха и кадри, заснети на различна дата, съдържащи чекмедже, пистолет, кюлчета злато и пачки евро. Последният скандал успя да нанесе щети на имиджа на Борисов и се превърна в „дъвка“ за неговите врагове -очевидно е, че любимата дума на Румен Радев вече е „чекмедже“.

Месеци след атаката самият Борисов коментира замисъла и извършителите на моралното покушение срещу себе си пред авторитетен немски вестник: „Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба.“

В интервюто си Борисов сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари - прочутата холандска куртизанка и шпионка поне за две разузнавания по време на Първата световна война. Както вече писахме, обществена тайна в публичното пространство е, че тази жена вероятно е съпругата на обвиняемия Пламен Бобоков.


Коментари (18)

Furlata Ни е Бойко крив, ми смо говна, култов сръбски лаф! Та и ние така!
Остава само да си отговорим на въпроса защо дори малък успех на ГЕРБ за "опонентите" й е драма, с наклон към катастрофа?
Защо очевидните по-големи и видими успехи са шок и ужас за душманите на Борисов?
Защо си траем, след като и с просто око се вижда, че да сме бедни, нещастни и с етикет "най-корумпирани" е бизнес на шепа негодници, руски мекерета и Дойче веле?
Защо да плюеш по Борисов те прави част от "елита", автентичен интелектуалец и чистокръвен демократ?

П.П. Днешната презентация на Радев е разработка на начинаещ самодеец в кръжока "млад конструктор"!
03.12.2020 22:53 / Отговор
! Комунистическа партия ГЕРБ - 14 години кражби, корупция, липса на реформи, некадърност, простотия. 14 години безвремие и затъване в блатото. 14 години диктатура и репресии, 14 години цензура. Оставка, съд и затвор на мутрата Борисов и шайката му!
04.12.2020 09:02
БОЙКО СПАСИ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!!...........КАТО ЛИКВИДИРА ФИНАНСОВО БСП/БКП И СВЪРЗАНИТЕ С НЕЯ БИЗНЕС-РЕЦИДИВИСТИ............ ОЧАКВАМЕ КОВИД 19 ДА ДОВЪРШИ ЗАПОЧНАТОТО.............
МИР И ЛЮБОВ ЗА БЪЛГАРИТЕ, РАБОТЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ!.....
05.12.2020 00:18
Анастас #

Четаърти мандат се зацава !

ОФ-то да започва дълга терапия с мента, глог, валериан !

Мхтдите и Педерасите на прехода се сбабарчосаха, май !!?!

ДеБъ, ДеСеБерастията, БСП, ДПС ....

(душманско подигравателно)
04.12.2020 06:48 / Отговор
Керванът си върви бавно и славно Кучетата нека си лаят
04.12.2020 07:54 / Отговор
Можеше да стигат 10 години управление ако имаше алтернатива. Като видяхме кои са враговете на Борисов, каква безскрупулна и гладна, направо човекоядна глутница е опозицията, как да и дадеш властта? Ако го направим ще е саморазрушение.
04.12.2020 11:18 / Отговор
? То на вас гербелинките и опозицията ви е виновна на ГЕРБ, че сте корумпирани некадърници ,а? Най-голямото зло е простата и крадлива мутра-комунист Борисов.
04.12.2020 11:48
до ? Озверели комунистически тролове, рецитирате някакви заклинания по инструкция за да създавате негативни асоциации с името на една партия и лидера и. Тези, които ви надушиха първи дори не са гербаджии, а автентичните десни антикомунисти. На вашия фон Борисов е цвете. И се научете, че етикетът гербер, който пуснахте в обръщение като контрапункт на комунист не носи същото значение. Да си член на партия в демократична държава с политически плурализъм не е обида. Да си комунист и в червата по мислене и дела, гордеещ се с човекоубийственото си минало е диагноза.
04.12.2020 15:39
? Дрюгарю, в ГЕРБ сте само комунисти и като комунисти действате.
04.12.2020 21:10
? В ГЕРБ има повече членове на БКП и агенти на ДС дори и от БСП.
04.12.2020 21:11
до ? знаем ги тия опорки - затова защото са комунисти от ГЕРБ баш комунистите им организираха преврат и са ангажирали цялата агентурна машина да сменят правителството. Ако в нещо няма логика значи не е верно.
05.12.2020 13:55
Покажи всички
До ! Много огладняхте, червени хиени. Бойко силно ви натика в мишата дупка, та сега виете на умряло. ..
04.12.2020 13:53 / Отговор
До ! Противно лицемерие е, червен герберски комунист да се обръща към някого на "червени хиени".
04.12.2020 15:01
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати