Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Частен интерес ли накара Клеър Дейли да вкара Поморие в резолюцията на Европарламента?

Мнения

Частен интерес ли накара Клеър Дейли да вкара Поморие в резолюцията на Европарламента?

Снимка:

Кметът на Поморие Иван Алексиев, „24 часа“

- Г-н Алексиев, неочаквано Поморие е тема и в обсъжданата резолюция за България, гласувана от евродепутатите на 8 октомври. Градът бе посочен като негативен пример за “недостатъци на върховенството на закона в България”. Ирландската лява депутатка Клеър Дейли* дава за пример проблеми на собственици на апартаменти в “Сънсет ризорт” в Поморие?

- Недопустимо е да се използва такъв висок пост за решаване на лични проблеми - това е изключителен конфликт на интереси! На 16 октомври тази евродепутатка ще е в Поморие и аз ще задам много въпроси.

- Защо Клеър Дейли ще идва в Поморие?

- За среща с представители на “Сънсет ризорт”. Аз като кмет не съм поканен, ще отида, за да попитам чии интереси защитава - лични или на сънародниците си? Защо намесва България в скандал от частен характер и защо като политическа фигура в Ирландия не е защитавала интересите на сънародниците си?

- Какъв е проблемът с този хотелски комплекс, по-известен като Холандското селище, и вярно ли е, че самата Дейли притежава апартамент в него?

- Чакаме отговори от нея, като дойде в Поморие. Преди време мислех, че тя защитава правата на ирландски граждани, но се оказа друго. Нека г-жа Клеър Дейли публично да отговори притежава ли тя, или нейни близки имот в “Сънсет ризорт”. Всичко останало е клевета срещу България и срещу община Поморие. Проблемът, доколкото ми е известно, e, че някои собственици отказват да плащат такса за поддръжка на общите части и охрана в комплекса.

- Г-н Алексиев, въпреки кризата в туризма Поморие беше пълно с летовници. Какво показват цифрите?

- Сезонът започна трудно, с много въпросителни покрай пандемията и с опасения за възможен провал заради затворените граници в началото на лятото. За щастие, това не се случи. Сезонът беше изключително силен и успешен за всички. Всички големи хотели отвориха. Някои бързо адаптираха офертите си към българските туристи, други заложиха на дългогодишни клиенти и партньори. Хотелите и ресторантите бяха пълни, а плажовете - препълнени с български туристи. И тактиката на правителството в тази посока беше много правилна, защото лятото свърши, а зимните курорти отново ще разчитат най-вече на българите.

- Как общината помогна на туристическия бранш да привлече повече туристи?

- Като община освободихме всички паркинги в Поморие да бъдат безплатни за нашите туристи. Съвместно с бизнеса заложихме на широка рекламна кампания и през целия сезон бяхме в непрекъсната комуникация, за да може своевременно да реагираме на всеки възникнал проблем. За радост проблеми нямаше. Смятам, че в основата на успешната формула е отношението към туриста, съответно клиента, толерантността и чувството за съпричастност и грижа към другия. Не мога да не отбележа, че след като бяха завършени обходите на Поморие и на Ахелой, нямаше никакви тапи и задръствания. Заслугата за това е изцяло на правителството и благодаря на премиера Борисов, че държавата помогна на Поморие да реши проблема с нарастващия трафик. Повярвайте, това даде нов тласък за развитие на общината и региона.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема