Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Демократи ли? Защо българите няма да гласуват за децата на комунизма Христо Иванов и Иво Мирчев

Мнения

Демократи ли? Защо българите няма да гласуват за децата на комунизма Христо Иванов и Иво Мирчев

Снимка:

Христо Иванов и Иво Мирчев са двете лица на „умните и красивите“ у нас. Обаче те не само че не успяха да задържат вниманието върху себе си след акцията в Росенец, но и отново потънаха в мълчание и забрава. Активираха се единствено в последните дни на изборите в САЩ, за да се обявят за демократи-защитници на вероятния нов президент Джо Байдън.

Стигнаха до там да си правят сами анализи как „Демократична България“ щяла да постигне резултатите на американския президент в България.

Христо Иванов е наричан още „Бойкикиев“ заради фамилията на своята майка, а от протестните си изяви насам е по-известен с прякора си „Маджото“.

Кой е Христо Иванов?

Лицата на протеста: Десният Христо Иванов - потомък на комунисти

Христо Иванов е роден в семейство на отявлени комунисти. Майката Мария е родена в СССР - в Москва, а нейният баща Недялко Бойкикиев е българският комунист-болшевик, ленинец и политически емигрант. Майката на Иванов цял живот е била член и активен поддръжник на Българската социалистическа партия. Нещо повече – тя е била най-добрата приятелка на дъщерята на един от лидерите на БКП Вълко Червенков – Ирина – още от пристигането си в България след Втората световна война, когато Съветската армия довежда семейството на Христо Иванов и други политемигранти.

„Ало, Маджо“ – може би най-големият скандал по време на протестите, след който започна бавното им, но сигурно потъване

Фал в ефир: Съратник на Христо Иванов го информира, че тоя се е обадил на Маджо

Да, България се преименувала на Да, Маджо

Социалните мрежи буквално прегряха от коментари по повод бруталния гаф, който предизвика Христо Иванов – Пинокио, по време на разходката си късно вчера сред къмпингуващите граждани на няколко софийски кръстовища.

Живото включване, в което Иво Мирчев снима лидера си, изкара наяве не само зависимостите на Христо Иванов от олигарси, но и връзки със силовата групировка СИК.

За обяснение настоя дори карикатуристът на заплата при газовия барон Сашо Дончев - Комарницки. Коментарът му обаче постигна точно обратното, защото Прокопиевият бивш правосъден министър призна с него и връзката си с т.нар. разследване на „Антикорупционния фонд“ – „Осемте джуджета“, сам намесвайки уж непоръчковия материал.

Въпросното разследване дотук излезе в три части, като без каквито и да било доказателства в него се удрят всички врагове на олигарсите-ментори на Иванов.

„Във връзка с въпроси, които ми е задал Христо Комарницки, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня: По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на „Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история. Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата „изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети. Разбирам, че ако свидетел по „Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата“, гласи абсурдното обяснение на Пинокио.

Кой е Иво Мирчев?

Иво Мирчев е син на първия секретар на БКП/БСП в община Крушари, Добричко - Николай Мирчев. И неслучайно беше водач на листата на ДБ в Добрич. „Да България“ не са дясна партия. Не са и антикомунистическа, не са и за лустрация, защото тя ще засегне и техните роднини“, пише Димитрин Вичев през 2017 година в текст, озаглавен „Няма да гласувам за „Да, България“ в сайта Фрогнюз.

Показателен е многозначителният текст на бащата на Иво Мирчев за Ирина Бокова, публикувани в блога на Иво Мирчев през 2009 г.

„С каква любов говори за нея по време на изборите за Велико народно събрание като кандидат на БКП/БСП. Аз помня това време. Защото бях мажоритарен кандидат на антикомунистическото СДС в съседния областен град Шумен. На 32 години, реперсиран, лежал по комунистическите затвори. Бях с екип от застъпници и съмишленици, все хора страдали и от млади хора които искаха да изтръгнат България от лапите на комунистите. А срещу нас имаше една огромна армия от комунисти и ченгета. И те успяха да излъжат народа, както и с лъжа и измама продължават да ни управляват вече 27 години. Част от родителите на тези млади хора в ДаБГ, активно участваха в този престъпен измамен преход. Сега участват и с децата си в „нови“ партии и с нови лица“, коментира още Вичев.

Скандали с Иво Мирчев

Освен актьорското майсторство, който свръхтежкия Мирчев прояви пред телевизионните камери в Росенец, хвърляйки се по корем в краката на полицаите, той има талант и за забъркване в скандали.

Журналист зове Иво Мирчев да не говори за осигурителна система и пенсии

Сигнал до Tribune: Идолите на протестиращите Христо Иванов и Иво Мирчев на луксозна вечеря, докато хората им са на амбразурата

Шефът на „Хиполенд“ го обвини в лъжа

Протестърите се пробваха да яхнат „Хиполенд“ за собствените си пропагандни цели, но вместо да си изпишат вежди си извадиха очите.

Повод за скандал стана лъжата на Иво Мирчев, че собственикът на веригата за детски играчки му е доверил специфична информация за тормоз от страна на Делян Пеевски. Категорично никога не съм се обвързвал с никаква партия, заяви пред Kmeta.bg Мариан Колев, шеф на „Хиполенд“ и поиска мобилен телефон на Ивайло Мирчев, активист на „Да, България“ или на Христо Иванов, за да им го каже. На 4 септември Мирчев във видео от един от офисите на „Хиполенд“, в който имаше проверка, съобщи, че Александър Сталийски е поискал да купи бизнеса на Колев за Пеевски. Днес Мирчев отново заяви, че говори истината и че я знае от Колев.

Собственикът на „Хиполенд“ заяви, че не е казвал такова нещо. „Искам да кажа, че никога не съм давал такива изявления, които ми се приписват“, каза Колев.

През 2018 г. Иво Мирчев става основно действащо лице в скандал с нерегламентиран прием в детска градина, когато се оказва, че двете му деца са записани с връзки в детска градина в „Горна Баня“. Директорката е уволнена заради финансови нарушения, а малко по-късно се оказа, че именно тя е връзката на Мирчев, осигурила му обслужване по бързата процедура, за това съобщи сайтът „Топновини“.

По-голямото дете на Мирчев е преместено от детска градина в „Княжево“ в детската градина в „Горна Баня“ с решение на ръководството, без да има обявено свободно място. По същество това е нарушение на правилника за прием. С други думи – детето на активиста на „Да, България“, прережда всички останали от квартал „Горна Баня“, които са в листата на чакащите за място в градина.

По „бързата процедура“ е записано и второто дете на г-н Мирчев – отново в същата детска градина. Основание за решението – хронично заболяване. Скандалното в случая е, че нито при записването на детето, нито по-късно е предоставил документ, удостоверяващ наличието на заболяване. Тоест, твърдението на родителите за заболяване до момента не е доказано от медицински лица.

Въпреки това и второто дете на Мирчев получава място в управляваната от Мариана Иванова детска градина. Проверката на Столична община откри груби финансови и нормативни нарушения на Иванова. Но зад подкрепата от партията на Христо Иванов вече прозира особен личен интерес.

„Относно спекулациите за контактите ми с директорката на детската градина в Горна баня - те винаги са били като родител и директор. Познавам я от времето, когато подадох молба за преместване на сина ми и не съм имал каквито и да са взаимоотношения с нея извън нейните професионални задължения и моето поведение като родител“, твърди Мирчев. Но бившата директорка многократно споделя, че нейните участия в медиите се уреждат лично от Мирчев и пресцентъра на „Да, България“.  


Коментари (11)

Анастас #

ДеБъйците и техните симпатизанти са

=> Второ поколение Соц-просташки отрепки,
обвити в целофан за да се прикрие вонята на Мухъл и на Джоб.

Подкрепят ги Пеперунгелите, Тротонеткаджиите, Зелените талибани,
Розовите момченца с женски панталонки и оголени глезенчета,
Вегани, Хипстъри и разбира се ..... Бай Гъз и Гнома.

Любими персонажи са им Адвокатските Помияри:
Мая Мазолова, Татяна Дончева,
Хаджикян, Кеворкян и още
3-4 адвокатски кантори на Мафията.

Ментори са им:
Разградския Сингапурец - ПроКОНПИев,
Разградското Джудже - Гном,
Радко Пръдлето - Кънев,
Зелената Отрепка - Кърджилов
и разбира се
Дубайският Фигурант Мутрата Радвев - Вън .....

- ВЪН БЕ ОТРЕПКИ МИРИЗЛИВИ !!!

(хигиенизиращо дезинфекциращо)
08.11.2020 13:30 / Отговор
кесо Дума да няма - "достойни" синове на Партията!
08.11.2020 14:42 / Отговор
Тракторист с петолъчка между ушите Докато тези хора,като Мравояда,Бидона и Джуджето представляват дясното няма да има представители на много голяма част от хората в парламента!
08.11.2020 19:06 / Отговор
Калин Христо Иванов няма капацитет да участва в управлението, показал го е. Има капацитет единствено да лъже олигарси да му плащат, за непосилни за него задачи.
09.11.2020 06:55 / Отговор
Деян Е, как ще гласувам за Христо Иванов?! Тва трябва съвсем да си изплискал легена, за да го направиш. Моля ви се, този е един некадърен популист, нищо повече.
09.11.2020 12:06 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема