Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Харизанов: Излизането на Цветан Цветанов от парламента е позитив за ГЕРБ

Мнения

Харизанов: Излизането на Цветан Цветанов от парламента е позитив за ГЕРБ

Снимка:

Анализаторът повдига въпроса – знаели ли са Антикорупционният фонд и „Свободна Европа“ за евтиното жилище на Лозан Панов

„Излизането на Цветан Цветанов от парламента е позитив за ГЕРБ. Той ще продължи да изпълнява задълженията, с които се справя безупречно. С оттеглянето си Цветанов сваля от партията тежестта да се обяснява по твърдения за нарушени етични правила“. Това заяви пред Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов.

Според него сагата с апартаментите е предизборна публична драма.

„Винаги е било така и така и ще бъде. В този случай се претопля изключително стара манджа, опакова се в истеричен тон и явно успява да нанесе щети и да обърне общественото мнение срещу определени политици. Оказа се, че министър Ваня Колева е клиент на тази фирма от 20 години. Тя си е закупила апартамента през 2016-а година. Министър Цачева прави своята сделка през 2017-та година, Вежди Рашидов през същата година, а Цветанов – през 2018-та. Броени дни преди изборната кампания това става новина“, обясни той.

Според Георги Харизанов има голяма възможност от цялата тази история с апартаментите ГЕРБ да излезе с позитив.

„Или и Антикорупционния фонд и съгласилите се да публикуват техния материал „Свободна Европа“ са използвани като пощенски кутии, или те са направили професионално разследване, знаели са и други факти около съдия Лозан Панов и съпругата му, които обаче не са разкрили в началната си публикация. Трети вариант няма“, каза още анализаторът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема