Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Хипотези“: Подсъдимите Прокопиев и Цветан Василев на митинг срещу върховенството на закона

Мнения

„Хипотези“: Подсъдимите Прокопиев и Цветан Василев на митинг срещу върховенството на закона

Хипотези: Подсъдимите Прокопиев и Цветан Василев на митинг срещу върховенството на закона - Tribune.bg
Снимка:

Свързаното с Фабриката за фалшиви новини НПО „Правосъдие за всеки“ обяви поредния марш в подкрепа на съдия №1. При това с аргумента, че Лозан Панов бил единственият, който отстоявал „правото и независимостта на съда от политизираното и обслужващо олигархични интереси мнозинство в състава на ВСС“, пише сайтът „Хипотези“.

Доколко шефът на ВКС отговаря изобщо на подобна характеристика стана ясно както от отсъствието му от срещата за инициативата „Правосъдие на светло“, така и от факта, че разпореди проверка в апелативния спецсъд по делата за мерките за неотклонение на подсъдимите за подкуп в особено големи размери бивша кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Проверката беше наредена в момент, в който още течеше производството по мерките за неотклонение на двете, което породи основателни съмнения, че инспекцията е форма на натиск от страна на Панов. Именно затова и съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предаде шефа на ВКС на Инспектората на ВСС, за да се изкажат инспекторите дали съдия№1 не е накърнил независимостта на съдебната власт.

Работата на инспекторите още не е приключила, няма и обявени резултати от нея, но въпреки това от „Правосъдие за всеки“ са решили да организират превантивно шествието. Явно надявайки се така да окажат от своя страна натиск върху Инспектората на ВСС.

Подобни рекетьорски похвати далеч не са непознати както за тази организация, за която стана традиция да брани спорни, газещи нормативната уредба на страната действия на Панов. Самото НПО е пряко свързано с Христо Иванов.

Проваленият правосъден министър и настоящ лидер на финансираната от олигарсите партия „Да, България“ е партньор на Панов по възгледи и политически ментори. По ирония на съдбата обаче именно той издаде и тъмното минало на съпругата на шефа на ВКС – Бети Панова, кръщавайки я Черния лебед в стенограмите АРГО-гейт.

Въпросните стенограми показаха нагледно мрежата за политинженеринг, изградена от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и ортаците му. Там лъсна и фактът, че групичката е обсъждала варианта да бъде издигната кандидатурата на Панов за президент на последния вот за държавен глава. На фона на това, твърденията, че шефът на ВКС бил единственият, който отстоявал независимостта на съда от политизиране, са повече от абсурдни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Иванов Престъпниците като Цветан Василев и Иво Прокопиев отдалеч се надушват и започват да работят заедно срещу интересите на България! Но рано или късно ще си получат заслуженото!
05.02.2019 10:14 / Отговор
Гого И двамата трябва незабавно да бъдат арестувани!
05.02.2019 19:15 / Отговор
Христо Прокопиев и Василев определено са царе на задкулисието и всичко може да се очаква от тях.
05.02.2019 20:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати