Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Христо Трифонов, АЕЦ „Козлодуй“: Спортуването с колеги допринася за добрата работна обстановка

Мнения

Христо Трифонов, АЕЦ „Козлодуй“: Спортуването с колеги допринася за добрата работна обстановка

Христо Трифонов, АЕЦ Козлодуй: Спортуването с колеги допринася за добрата работна обстановка - Tribune.bg
Снимка:

АЕЦ-ът традиционно участва с повече от 100 души във всички видове спорт на работническите спортни фестивали, организирани от Българската работническа федерация „Спорт и здраве“

Христо Трифонов е роден в Козлодуй. Завършил е НСА, треньорски профил – тенис на корт. От 11 години е организатор спортната дейност в АЕЦ „Козлодуй“, където се занимава с организацията на редица спортни мероприятия  и подготовката на участниците в 33 вида спорт.

Тази година предстои Седемнадесетият работнически спортен фестивал с международно участие, който ще се проведе в к.к. Албена през юни. Организатор е Българската работническа федерация „Спорт и здраве“. АЕЦ „Козлодуй“ е един от първите участници на работническите игри и е комплексен първенец от първите фестивали до днес, разкажете ни малко повече, помните ли как започна всичко?

Аз имах удоволствието да посещавам фестивалите още като ученик, впоследствие студент, след това като работещ  и сега вече отговарям за спортната дейност на дружеството. От първо лице мога да ви кажа, че имам само положителни спомени от провежданите до сега мероприятия в курортите „Албена“ и „Св. Св. Константин и Елена“.

В кои спортове сте имали участници в работническите игри през годините?

АЕЦ „Козлодуй“ традиционно всяка година участва с повече от 100 души във всички видове спорт, с променлив резултат в зависимост от годината, но до сега сме шампиони в комплексната отборна надпревара. Може би тази масовост, упоритост и показани спортни умения ни носят първото място досега. Надявам се и тази година също да бъдем комплексен първенец. АЕЦ „Козлодуй“ има много сериозна политика по отношение на работническия спорт. Ръководството винаги е подкрепяло своите служители в това отношение. Ние имаме специално създадени спортни календари през цялата година, тренировъчен процес, състезания и то не само събота и неделя, но и през седмицата. Сериозно развиваме работническия спорт, затова са такива и нашите резултати.

Важно е участието“ или „Победата е всичко“? С какви амбиции ще се изправят вашите спортисти срещу конкурентите си от Америка, Азия, Африка и Европа?

Винаги сме поставяли участието на първо място. Все пак спортът като цяло е  важен за участващите - както за тяхното физическо, така и за психологическото им състояние. АЕЦ „Козлодуй“ през годините е показал, че не само участието е важно. Първото място също има огромно значение за нас. След толкова много години на успешни участия, в главите ни стои въпросът, че трябва да сме първи. Винаги сме заемали челните места на работническо ниво.

В кои спортове имате победи?

Имаме победи във футбол, плажен волейбол, волейбол в зала. В леката атлетика също имаме добри постижения, в плуването задължително, имаме и много хубава база. Също така тенис, шахмат и много други.

По какъв начин се отразява екипното спортуване на производителността на труда в АЕЦ „Козлодуй“?

Със сигурност се отразява много благоприятно. Участието в спортните форуми носи голяма доза положителна емоция за колегите. Такива са моите наблюдения. Горди сме с постигнатите резултати. През последните години на състезанията присъстваха и наши директори, част от висшия мениджмънт на АЕЦ „Козлодуй“. Те с изненада установиха, че това са едни много хубави прояви, които допринасят за добрата работна обстановка и високите резултати в производството.

Разкажете ни за Вас, с какво точно се занимавате в АЕЦ „Козлодуй“?

Аз съм спортен организатор в дружеството. Ние имаме над 33 спортни секции, които развиват съответния вид спорт целогодишно. Съответно всяка събота и неделя участваме в различни състезания. Колегите пътуват, участват на аматьорско ниво в редица форуми. Аз отговарям именно за тази дейност. През годината имаме над 140 спортни мероприятия и участия. Така че, имаме един малък оазис в спорта в провинцията.

Личен архивЛичен архив

Вие самият в кои от спортовете сте се включвали?

Аз самият съм тенисист на корт. Успехите ми са свързани с този спорт, но имам интереси и съм се включвал и в леката атлетика, в бяганията. Сега съм се запалил с участия в различни маратони. Ски също карам и съм се включвал в състезанията и с този спорт. Както се казва – многофункционален съм, но постиженията са ми основно в тениса. Благодарение на Българската работническа федерация съм ходил и на състезания в чужбина. С колеги от други предприятия посетихме Бразилия, а в Мексико завършихме на второ място в отборната надпревара в тениса на корт, като след нас се наредиха страни като Франция, Норвегия, Дания и др. Лично мен ме наградиха за това, че нямах загуба в срещите на сингъл и тези на смесени двойки, които бяха от голямо значение за крайното второ място, след първото на отбора домакин – Мексико.

Какво Ви носи спортът?

Личен архивЛичен архив

Целият ми живот е свързан със спорта. Аз мога да говоря много време какво ми е дал. Спортът ме научи най-вече на дисциплина, на уважение към противника, на себераздаване и други добродетели.

Какви са очакванията ви за предстоящия работнически фестивал, вълнувате ли се?

За вълнение не може да се говори. Претръпнали сме. По-скоро за адреналин преди предстоящите спортни сблъсъци. За мен лично този фестивал е седемнадесети подред. Надявам се АЕЦ „Козлодуй“ отново да се представи добре и да вземем комплексната купа на първенец. Предполагам, че след като федерацията има годишнина, ще се постарае да покани по-голям брой участници и ще се получат още по-интересни съревнования с колегите от другите предприятия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети