Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Къса памет: През 2018 г. Прокопиев изгони от събитие „ Канал 3”, според него не били свободна медия

Мнения

Къса памет: През 2018 г. Прокопиев изгони от събитие „ Канал 3”, според него не били свободна медия

Къса памет: През 2018 г. Прокопиев изгони от събитие Канал 3, според него не били свободна медия - Tribune.bg
Снимка:

На гребена на вълната сме със скандала с Костадин Костадинов от „Възраждане”, който на своя пресконференция нарече „Дневник”- изданието на Иво Прокопиев „жълто-кафяви отходни канали на американското посолство“ и пожела да напуснат залата, за която партията е платила да проведе пресконференцията си. Всички са ядосани на действията на лидера на „Възраждане“ – и с право. Журналистите обаче удобно забравят, че това не е първият случай на подобно отношение към медиите.  

През 2018 година медийният бос Иво Прокопиев изгони от събитието си –  представяне на книга, екипа на телевизия „Канал 3”. Тогава той даже си позволи да дава оценки - коя телевизия е свободна и коя не.

„Не смятам, че попадате в квалификацията на свободна медия. Понеже сте орган на една политическа формация, която по никакъв начин не произвежда качествена журналистика”, с тези думи се обърна издателят на „Дневник” и „Капитал” към журналистката от „Канал 3“, дошла да отразява събитието.  

„Радетелите на свободата на словото скандално изгониха екипа ни с обяснението, че сбирката е частна, а телевизията нямала покана. На събитието бяха поканени определени медии, такива на които обвиняемият Иво Прокопиев, Огнян Донев, както и газовият посредник Сашо Дончев са издатели и такива, които често отрязват техните позиции в публичното пространство”, обобщи тогава изгонената репортерка от „Канал 3”.

Тя се обърна и към съпругата на Иво Прокопиев с въпроса дали според тях медийна свобода означава сами да си задават въпроси и да си отговорят, но не получи отговор.

Цялото унижение на репортерката от „Канал З“ беше излъчено от „Дневник“, като тогава нямаше и дума за журналистическа солидарност или пък позиции на различни организации.

Гонени журналисти – и то от техни колеги, имаше и в други случаи. Журналистки от „Дневник“ и БНР собственоръчно с викове и обиди изгониха непоканени медии от брифинг на Лозан Панов преди години.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати