Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Луди за връзване: Протестиращи продължават с напъните за събиране на „стотици хиляди“ въпреки „оправданието ковид“

Мнения

Луди за връзване: Протестиращи продължават с напъните за събиране на „стотици хиляди“ въпреки „оправданието ковид“

Снимка:

Кога здравните власти ще забранят да се организират подобни инкубатори за разпространение на коронавирус?

В седмица, в която всеки ден се обявяват между 2 и 5 000 новозаразени от коронавирус, един от официозите на протестиращите срещу правителството и главния прокурор обявява призив със заглавие: „Протестиращи: Да се съберем стотици хиляди на 21-ви пред единственото ни Народно събрание в 17.00 часа“.

Припомняме, че сайтът на Огнян Стефанов „Фрогнюз“ беше една от медиите, публикували фалшивата новина, че Прокуратурата е нахлула в СБЖ.

Фалшива новина! Прокуратурата не е нахлувала в СБЖ

В позицията на хората, които искат оставката на Борисов и главния прокурор Иван Гешев, се говори директно, че коронавирус пандемията е просто оправдание: „Алтернативата е тотално заробване, а геноцида, под оправданието КОВИД се извършва всеки ден и хора умират пред болници и в линейки, защото властимащите нямат интерес да сме лекувани адекватно!“

Абсолютно същият призив е публикуван в сайтове като „Факти“ и „Искра“, които миналата седмица разпространиха едновременно  фейк статуса на майката на депутата от БСП Крум Зарков за СБЖ.

Въпреки че официалните лица на протеста като „Отровното трио“, Христо Иванов и Радан Кънев обърнаха за пред хората палачинката и оправдаха провала си с ковид пандемията, техните близки формации и медии не спират с призивите за революции по време на коронавирус.

Близката до „Демократична България“ организация, наречена „Инициатива „Правосъдие за всеки“, също обявява нов протест. Акцията  срещу Иван Гешев ще се проведе в сряда пред Съдебната Палата.

Засега на призива им във Фейсбук са отговорили едва 32-ма души.  


Коментари (4)

Каквато майката, такова и синчето!Мошеници нещастни!Да ви стигне КОРОНАТА , че да мирясаме поне за извесно време от вас!Не се траете вече!ЧЕРВЕНИ КРЕТЕНИ!
16.11.2020 14:00 / Отговор
кесо Абе може да не го докарат до "стотици хиляди", но може да се съберат вместо един файтона цели два файтона "бунтовници" като "изтормозената" щерка на сем. Райчеви. Сигур "борбъта" ще е величава, да не говорим за банкета след това в някой "бунтовнически" ресторант за отпразнуване на проредната "грандиозна" победа над "тиранията".
16.11.2020 14:12 / Отговор
Петър На призивите на Демократична България и Христо Иванов няма кой да се отзове, а не че заради вируса няма протестиращи.
16.11.2020 20:54 / Отговор
Гневна Кмета да спре да дава разрешения за събирания по всякакъв повод. А тези,които нарушават обществения ред и оставят след себе си кочина, по бърза процедура осъдени и да полагат общественополезен труд, но в ковид отделение.
17.11.2020 08:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема