Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. На Трибуната – Георги Недев, който може да седне в депутатския стол на Цветанов

Мнения

На Трибуната – Георги Недев, който може да седне в депутатския стол на Цветанов

На Трибуната – Георги Недев, който може да седне в депутатския стол на Цветанов - Tribune.bg

Младият политик все още се колебае за Народното събрание

„Преди две години затворих вратата към парламента и въобще не съм се и замислял, че някой ден ще трябва да взимам толкова трудно решение“, сподели пред Tribune.bg най-младият общински съветник във Велико Търново Георги Недев. Младият политик е следващият във великотърновската листа на ГЕРБ и може да заеме мястото на Цветан Цветанов.

Решението обаче трябва да вземе сам, а изборът е тежък. Георги Недев е на 27 години, треньор по мотокрос.

Ето какво каза ексклузивно за медията ни.

Г-н Недев, как приемате новината, че 2 години по-късно влизате в парламента на мястото на Цветан Цветанов, всъщност ще приемете ли това предизвикателство?

- Определено новината идва в много различен период от моя живот. Много неща се промениха за тези две години. Тогава затворих вратата към парламента и въобще не съм се и замислял, че някой ден ще трябва да взимам толкова трудно решение. Много ми е трудно да приема това предизвикателство след човек като г-н Цветанов, защото освен, че неговата роля е висш пилотаж в областта на политиката, е и добър човек, който защитава много добри каузи.

Все още не съм решил за себе си, има време да помисля. Ангажиментите ми тук на местно ниво за момента натежават повече. Аз съм общински съветник в Община Велико Търново, също така имам и малък бизнес. Има различни неща, които очаквам да се случат и затова не мога да кажа още. Имам всичко това, което искам тук и затова решението ми е много трудно!

Ако все пак решите да станете депутат, за какво бихте работил в Народното събрание, какви са вашите приоритети и ценности като млад човек?

- Спортът, младите хора, всичко онова, което е добро. Не бих отказал и ако някой ми предложи заедно да работим за добри каузи, заедно да се учим на хубави неща, защото в това всъщност се изразява работата на парламента. Опитвам се да се уча от това, което дистанционно чуя, разбера и видя по медиите от колеги, които са в Народното събрание от политическа партия ГЕРБ. Бих работил за всяка една кауза, която си заслужава усилията.

В тази връзка, чувствате ли се готов за голямата политика?

- Това е нещо наистина голямо, на което се обръща внимание. Всички погледи са насочени към Народното събрание и винаги си под надзора на медиите. Не се страхувам да отида там, защото като човек смятам, че имам своите качества. И в момента ми се налага да изпълнявам различни политически функции и да взимам решения в работата си като координатор на младежкото ГЕРБ и общински съветник във Велико Търново – това да разграничавам доброто от лошото и да правя наистина добри и хубави неща, които избори до момента се оценяват от хората положително.

Знаете колко малко млади хора се интересуват от политика в днешно време. Друго изключително важно нещо за мен, когато отида на събрание е да видя хората, които бяха с мен в началото и стояха на първите редове. Сега те отново са на събранието и стоят отново в публиката. Това означава, че преди всичко не съм разочаровал майка си, най-близките хора от своето семейство, приятелите си и че се движа в правилната посока, което смятам да правя и занапред.

Как бихте коментирали политическата обстановка в момента, скандалът, който се разрази през последните дни?

- Всичко подлежи на разглеждане, на доказване. Може би това са поредните политически нападки от страна на опозицията. Не зная как стоят нещата наистина! Всеки един даде своето изявление за ситуацията, как са придобити апартаментите – абсолютно по законен начин. Няма никакви законови нарушения при закупуването на тези апартаменти. От човешка гледна точка, постъпката им е достойна. Нежелаещи да си петнят името, те подадоха оставка.

Има ли някакъв срок, в който трябва да вземете своето решение ?

- Нямам срок. Още не са ме потърсили и от Централната избирателна комисия. Водя разговори със семейство, близки и се опитвам да взема най-правилното решение за себе си преди всичко.

Андреа Драганова  


Коментари (2)

Илия Парев Нека се пробва момчето нищо не пречи
28.03.2019 14:33 / Отговор
ИСТИНАТА БРАВО НЕДЕВ! УСПЕХ! РАЗБИИТЕ ГРАБИТЕЛСКАТА И ПРИВАТИЗАТОРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ! ИЗНЕСЕТЕ НА СВЕТЛО ИСТИНАТА ЗА ИМОТИТЕ НА НИНОВА (ИМПЕКСОВА), ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА (МАНОЛ ВЕЛЕВ), РУМЕН ГЕЧЕВ, ОБВ. ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА, КИРИЛ ДОБРЕВ, ВСИЧКИ ОТ ПП БКП/ БСП, ИЗНЕСЕНИТЕ НАД 100 МЛРД.И ФАЛИТА НА Б-Я, ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ИЗНЕСЕНИТЕ 55-60 МЛРД. ПРИ СТАНИШЕВ И ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. КАК БРАТЯ МИЛЕН (бивш финансов м-р) И Г. ВЕЛЧЕВ ЗАВЛАДЯХА ЧЕРНОМОРИЕТО. ИСТИНАТА ЗА ЗАКОНЪТ ИМ ДА НЕ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАГРАБЕНИТЕ ПАРИ ОТ ЕФ. ЗАЩО НАРОДЪР ПЛАЩА ЗА ОХРАНАТА НА ДОГАН И КАК ЗА 3000 ЛВ. СЕ СДОБИВАШ С ТЕЦ? НЕ ГИ ОСТАВАЙ ДА СИ ПОЕМАТ ДЪХ. ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ СЕ САМОЗАБРАВИХА В ИЗИСКВАНИЯТА ЗАЩОТО НЕ САМО СА НАГЛИ, НО ИМ ЛИПСВА И МОРАЛ. ТЕ НЕ СА АЛТЕРНАТИВА ЗА Б-Я ! МОГАТ САМО ДА РАЗГРАБВАТ, ФАЛИРАТ И ПРИВАТИЗИРАТ. УСПЕХ !!!
28.03.2019 19:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още