Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите от ГЕРБ изпратиха Цветанов с маратонки за дълъг политически маратон

Политика

Депутатите от ГЕРБ изпратиха Цветанов с маратонки за дълъг политически маратон

Депутатите от ГЕРБ изпратиха Цветанов с маратонки за дълъг политически маратон - Tribune.bg
Снимка:

„Развързани ръце“ и повече време за подготовка за изборите – опозицията още не знаела какво си е причинила

Парламентарната група на ГЕРБ изпрати досегашния си председател Цветан Цветанов с подарък маратонки. С този жест колегите на Цветанов предупредили опозицията, че в момента не знае какво си е причинила, тъй като в момента ръцете на заместник-председателя на ГЕРБ са развързани с повече свободата.

„Приятна изненада от колегите - подариха ми маратонки. И ми казаха, че със свободата, която имам в момента, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон“, похвали се и Цветанов.

„Категорично мой основен приоритет ще бъде да търся диалога и да постигам максимално възможния консенсус в интерес на българските граждани“, заяви и д-р Даниела Дариткова.

Цветан Цветанов е обяснил, че след скандала с имотите в кв. Изток на него ще му е трудно да застане пред колегите и структурите на партия ГЕРБ, ако не бил взел такова решение да напусне парламента.

„Защото това щеше да означава, че съм се вкопчил в позицията председател на парламентарната група и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его. В политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който винаги може да направи и компромиси със себе си. Защото, ако си искрен и работиш от сърце за каузата ГЕРБ, това са стъпки, които трябва да бъдат направени“, изтъкна Цветанов.

Той е разговарял с почти всички парламентарни групи в Народното събрание и вече е изграден механизъм, при който в диалог да се търси необходимия политически консенсус и устойчивост в законодателството.

„Днес имах последен председателски съвет, на който бяхме с Дариткова и Краси Велчев. Д-р Дариткова усети атмосферата - както на емоцията, която има в кабинета на председателя на парламента, но видя, че когато се стараем всеки да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат така, както ги видяхте в пленарна зала при гласуването на закона за вероизповеданията“, подчерта Цветан Цветанов.

Според него председателският съвет е едно много трудно изпитание за всички парламентарни групи, защото всеки иска под една или друга форма да докаже на избирателите си, че защитава и отстоява принципни позиции. За Цветанов в живота и в политиката винаги трябва да се търси консенсус.

„Трябва да ви кажа, че винаги съм бил за целостта, да не остава усещане в хората, че има някакъв скандал, конфликт в ръководството на ГЕРБ. Страдат структурите, членовете и симпатизантите и партия ГЕРБ е като едно семейство, принципите са в общи линии едни и същи“, завърши Цветан Цветанов.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Великият фалшификатор Този пак се е.нссочил.да фалшифицира изборите, той е корифей в тази област. Но приятелите му от САЩ май ще го отсвирят. А юристи казват че сделката за апартаменти те е нищожна.
28.03.2019 14:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати