Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Наивните поколения на децата на късния социализъм днес се изправят пред демоните на своите родители…

Мнения

Наивните поколения на децата на късния социализъм днес се изправят пред демоните на своите родители…

Снимка:

Две седмици промени.

Целият народ и всичките му представители се задъхаха от реформи. Остриета са извадени, враговете са посочени. Може би заради толкова много стомана наоколо, шапките на виновните се объркаха твърде бързо.

ГЕРБ бяха посочени като основен противник, поставени по средата на залата, откъдето могат да изразят своето недоволство срещу несправедливостите на новата власт. От изборите след 9-ти септември 1944-та знаем, че дори при голяма промяна, в началото опозицията има правото да говори.

Времето е от съществено значение и за двете дузини арестувани и избягали олигарси, преследвани от държавата. Съвсем скоро можем да имаме премиер, който е слугувал публично на някоя от знаменитите мутри на 90-те.

Илия Павлов плащаше адвокатските хонорари на един от по-шумните реставратори, в хотела му се излъчваше шоуто на друг. Из владенията на братя Илиеви се вихреше шумния купон на един от спасителите, адвокат на братя Галеви беше друг от тях. Адвокати на убийци, съдържатели на медии с фалшиви новини, други съдържатели на медии с фалшиви новини, още корумпирани адвокати, лобисти на чужди интереси, майстори на проекти, грантове и специалисти в измамата и хазарта – всички накуп се връщат със своите бели троянски коне, чак до хората от първите нагласени правителства на онова, което някога познавахме като мафия, а днес се бори срещу… мафията, обратното на обратното.

Из техните порочни кариери се крият различията, които вече видимо създават стените и рушат мостовете между отделните идеи, хрумки и пориви на новата власт. Тяхната история е позната. Действията им са предвидими. Съюзите им са нетрайни, точно както и личните им претенции, заради които участват в спектакъла.

В началото изглеждат обосновани, но нервни, после гневни, но неудържими, после потъват из злобата, която претворяват, вместо обещаните политики и гарантираната сполука.

Наивните поколения на децата на късния социализъм днес се изправят пред демоните на своите родители. Изграждането на последователна представа какво се е случило и какво предстои ще предреши изхода от все по-ясно очертаващата се схватка.

Само си изберете страна и активно участвайте. Интересните времена са тук. Ако не вярвате: чуйте лидерите от тази сутрин, особено някои от тях.

Виктор Димчев  


Коментари (16)

По-малкото зло Злобата към ББ е единствената ви обща тема на сите протестъри. Изобщо не ви се говори за по-малкото зло. Щото се оказа, че най големия лъжец е Слави Мажоритарния. Плътно следван от Корни, Атанасов, Мая Манолова от "Шанс за Орешарски" и адвокатката на Илия Павлов Дончева.

Реално в новата дупетатница са се сбрали стари муцуни и проксита на т.н "преход", който Луканов, Костов и Първанов ни натресоха. Б-я - троянски кон на Елцин и Путин в ЕС, олигархична държава с "велики приватизатори" като Бело Белов, кадър на БКП, Огнян Донев, приватизирал "Софийски аптеки" и "Софарма, бивш съветник на Огнян Дойнов, и руския вече "Нефтохим" дето преработвал само руски нефт. Тази лъжа на Костов конкурира дори лъжата на Слави за мажоритарен вот.

По-малкото зло е това, което макар и с грешки ни води към Европа. Вие избрахте нещо като "Орешарски", приет радушно във Виетнам, и Румен Радев, приеман радушно в Москва, въпреки че Гундяев му "набива канчето".

Сърбайте си попарата.
18.04.2021 14:27 / Отговор
? Не е злоба. Когато някой те краде безнаказано и лъже 10 години. Когато корупцията я превръща в държавна политика, когато създава диктатура на посредствеността и всички медии са под владението на Борисов/Пеевски, ти как би реагирал? Като нормално човешко същество ще бъдеш гневен и ще се опиташ да промениш нещо или като типичен ГЕРБаджийски дебил, който ще продължи да възхвалява мутрите и ще плюе по всичко, което осветлява корупцията на вожда ти Борисов и ще го наричаш злобеене?
18.04.2021 14:50
ЧЕРВЕНАТА НИШКА....... .
СЛАВИ ТРИФОНОВ...... ВАСИЛ ИЛИЕВ (ВИС1)..... АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ (МАЙСТОРА).... РУМЕН РАДЕВ......
..................... ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ИМАТ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ.....................
18.04.2021 16:08
Кой Колко и от кога краде Откраднатите 10 % от БВП по времето на Гечев и Виденов ли имаш предвид въпросче?
Или откраднатите около 4% от БВП от Цветан Василев, представителят на оманците Стоян Денчев и Милен Велчев, представител на Внешторгбанк?
Или откраднатата от държавата ценна земя чрез заменките на Станишев?
Или загубите от натресения ни от БСП проект Белене, по който Иван Костов продаде обратно на руснаците реактора "Шкода", а Овчаров осигури изпълнението на още два реактора с очакване отново да бъдат продадени обратно на руснаците?
18.04.2021 16:42
Мимето Къде са ти доказателствата, че краде? Една жена каза, и на децата е ясно, говори се, че и подобни изгъзици са от репертоара на медийни бандюги, които имат проблеми с правосъдието! Това, че има кой да им вярва е тест за интелигентност с лош резултат, около номера на обувките! Българин е мръсна дума в Европа, понеже там се изнесе оная посткомунистическа тумба наши сънародници, която краде от социалните системи на богатите страни! Впрочем крадеше докато местните институции не се усетиха и не ги накараха да се хванат на работа!
18.04.2021 16:59
Тартаковер "...Съвсем скоро можем да имаме премиер, който е слугувал публично на някоя от знаменитите мутри на 90-те..."
Това е сътворил в размишленията си този мъдрец. Разбира се, никак не е удобно да спомене, че такъв премиер имахме до онзи ден, а днес още се води такъв в оставка.
Дали аз греша, че можехме до сега да се "гордеем" с премиер основател на СИК ?
Дали аз греша, че същият мазно отваряше вратите на Румен Пашата ?
"Тяхната история е позната. Действията им-предвидими...."- други думи от автора мъдрец.
Тук е прав. Историята им е позната,бъдещите им действия също трябваше да бъдат предвидими. Народът ни обаче прояви някаква инфантилна наивност да повярва в лъжите, да ги избира и дава шанс повече от десет години.
Резултатът от тази наивност виждаме днес. Последни в Европа по всичко, първи по опростачване. Днес българин е гнусна дума в Европа.
Е, стига !!
18.04.2021 14:46 / Отговор
attropo Съдейки по *качеството* на твоите дУПЕтати,техния език,на твоите другарчета от метежа,от постовете на лиляво-пембяните тролчета като тебе - вие сте кората на лайното и на простащината!
Не си намерил място,където да си пробутваш гнусотиите,ПРОСТАК!
Бягай в *кинефник* на прукопиеф или м мъдипул на крадливата стояна!
18.04.2021 15:33
ЧАЛГАРЯ ТРИФОНОВ.... ИМА ОХРАНА ПО-МНОГОБРОЙНА ОТ ТАЗИ НА.... АЛ-КАПОНЕ.....!!! .
.......... ЗАЩО...??
... ЗАЩОТО Е ОТ РАНГА НА АЛ-КАПОНЕ.....
........... РУМЕН РАДЕВ... КАКЪВ Е...?
..... ПО МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА.... ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ.......
18.04.2021 16:17
Таковер ли си или последните две букви са други, ама нещо се се объркАл. По въпроса за СИК и за Оня с прякора. Ама нали така са ти го спуснали писанието.
21.04.2021 21:58
Време им е вместо ПАРЛАМЕНТ / говорилня / направо КОНВЕНТ /Конвентът отменя монархията и обявява създаването на Френска република, а през януари 1793 г. осъжда на смърт краля на Франция Луи XVI. През юни 1793 г. Конвентът приема нова републиканска конституция, която обаче не влиза в действие. Какво толкова има за мислене - моделът е налице , а изпълнителите са като петте пръстта стиснати здраво , готови за сигнал , но ако друг поеме отговорността !
18.04.2021 14:52 / Отговор
Един примитив Нека още ден-два да погледаме как новите борци срещу статуквото се мотаят като пате в кълчища и правят чутовни бели .После идва момента, в който започват да си прехвърлят вината и се намразват един друг, повече от Бойко. За тези умници важи приказката на майка ми - " тези, за ла.на да ги трампиш , на кяр ще си." Аз кандисвам да ги сменим за л ...а , но доста време ще си ги ручаме , да ни дойде акъла.
18.04.2021 15:14 / Отговор
attropo Я се вижте - биографиики,произход,работни места - вие кои сте,лумпени неокомунисти?!?
Просташка сган,мислеща се за *новите лица*?
Не,новите осрани задници сте,това сте!
18.04.2021 15:35 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още