Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първанов: Мерене на мускули кой е по-по-най в парламента не е добър вариант за България

Политика

Първанов: Мерене на мускули кой е по-по-най в парламента не е добър вариант за България

Снимка:

Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) счита провеждането на предстоящите консултации при президента Румен Радев за правилна стъпка.

„Аз смятам, че е добре, аз така постъпих през 2005 г., в рамките на един ден. Тоест, форсирано да се проведат консултациите, това става дума за първия мандат, да се предостави мандат на победилата политическа партия“, коментира той, цитиран от БГНЕС.

„Оттам нататък вече всичко е в ръцете на лидерите. Ако има разум ще се получат нещата, ако не – ще трябва да се довършват „предизборните битки”. Те се пренасят вътре в парламента и в крайна сметка ще мерят мускули кой е по-по-най. Това не е добър вариант за България”, заяви Първанов.

Той подчертава, че към момента няма политическа криза и все още сме в режим на структуриране на институциите – в частност парламент, който след това трябва да излъчи евентуално правителство или поне да пробва на различните мандати.

„Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това в коронакризата, в икономическата криза, в която сме, ще ни дойде прекалено много”, коментира Първанов, който днес представя книгата си „Пътуване към паметта”.

„Работил съм с три правителства за два мандата, но не съм си и помислял да пробвам да вървя към служебно правителство. Имал съм във вътрешния си джоб списък на служебен кабинет, но не си позволих. Напротив, бях един от онези, които градяха, стабилизираха изпълнителната власт, дори споделяха непопулярни мерки на правителството“, подчерта той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още