Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кражба на „алангро“: ПП си присвоиха социалната политика от БСП

Мнения

Кражба на „алангро“: ПП си присвоиха социалната политика от БСП

Кражба на алангро: ПП си присвоиха социалната политика от БСП - Tribune.bg
Снимка:

Днес официално стартира предизборната кампания, макар страната ни да е в такава вече повече от година. Да напишат програми са се постарали едва няколко партии, всичко друго се оказва познат популизъм и обещания. С „новите“ лица и „промяната“, които изгряха на политическия небосклон, се оказа, че може да се наруши и един друг неписан закон – да се краде основната политика на дадена партия.

Коалицията ПП, ДБ и БСП роди един истински Франкенщайн, докарал у нас всички възможни кризи. Кирил Петков, Асен Василев и компания обаче, като едни добри коалиционни партньори решиха, че щом левицата им се навежда, то е позволено да откраднат не само предизборната им кампания, но и постиженията – каквито и да са те.

БСП се скара на Промяната: Приписват си заслуги, които нямат

Нинова изумена: Оставихме стабилни финанси, какво се обърна за 20 дни

В старта на кампанията си пролича и отношението на ПП към БСП. Още в първата си изява днес Даниел Лорер приписа на неговата партия всички заслуги за повишените пенсии и безплатните детски градини. Нито дума за червените и тяхното участие. Дясната ръка на Корнелия Нинова, Георги Свиленски послушно слушаше и някъде там отчете, че именно БСП са тези, които са осигурили повече социални придобивки в правителството на Кирил Петков.

Лорер обаче не спря до тук, като продължи с обичайните за партията му обещания, говорене в бъдеще време и начерта пред целокупния български народ едно светло бъдеще, изобилие, високи пенсии и заплати. Като финал за убеждаване на избиратели разказа как се е разхождал с баба си и се закани повече нито един пенсионер да не бъде ощетен.

Така набързо ПП присвоиха програмата и обещанията на БСП, като за всичко останало можели да разберат, дори и за „Газпром“.

Важно е властта да върви.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети