Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. ПП слагат разследван за корупция от КПКОНПИ за изпълнителен директор на БСТ

Мнения

ПП слагат разследван за корупция от КПКОНПИ за изпълнителен директор на БСТ

ПП слагат разследван за корупция от КПКОНПИ за изпълнителен директор на БСТ - Tribune.bg
Снимка:

Уволнена за несправяне юристка влиза в борда на тотото

Постъпило е заявление за вписване на трима нови членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор (БСТ) – Георги Тарлеков, Рада Гьонова и Петър Пейчев. Това беше потвърдено в понеделник и със съобщение на ресорното спортно министерство.

Освободиха избраните със скандален конкурс в края на мандата на Лечева шефове на тотото

До тази смяна се стигна след серия разкрити брутални нередности в работата на сегашната управа в лицето на Таня Андреева и Ангел Иванов. Обществени поръчки в нарушения на закона за милиони левове, пропуснат шанс за евроджакпота, несправяне с оперативната работа в дружеството и ред други нарушения са ежедневие за текущите управляващи от “Промяната” и служебните кабинети.

След скандален конкурс: Старите представители на държавата в Тотото се преизбраха сами

Димитър Илиев пусна проверка на конкурса, с който Лечева назначи борда на тотализатора

Нов гаф на шефовете на тотото: Затрили шанса България да се присъедини към Евроджакпот

Кои са новите управляващи?

Георги Тарлеков идва от Столична община, където е началник на отдел „Финансово-стопански дейности и човешки ресурси“. Преди това е заемал много различни длъжности в различни институции, като от 2016 се води финансов консултант на Българската федерация по автомобилен спорт. Известен факт е, че срещу Тарлеков се води разследване от КПКОНПИ за нередности. През октомври 2022 г. КПКОНПИ, чрез свой доклад, е уличила в корупционни практики и конфликт на интереси именно Георги Тарлеков, както и Милена Алексиева, която по това време е работила също в Район „Слатина“ на длъжност финансов контрольор.

След като са били хванати в редица нарушения, двамата бързо са излезли в 6-месечни болнични, оставяйки служителите на районната администрация без заплати и възможност за оперативни счетоводни операции. Тогава се е наложило кметът на района Георги Илиев (ДБ) по спешност да назначи техни заместници, за да възстанови нормалната дейност на районната администрация, разкриват запознати с хронологията на събитията.

Друг всеизвестен факт за Тарлеков е, че е бил уволняван редица пъти заради скандали, свързани с корупция. С назначението в тотото, защото не е известно още колко дълго има шанс да остане на поста, пред него ще се разкрият възможности за скоростно материализиране на облаги от властова позиция.

Рада Гьонова е юрист с 15-годишен стаж в БСТ. Уволнена е преди около месец от досегашното управление (Таня Андреева, Ангел Иванов) поради участието ѝ в изготвянето и реализирането за множество договори със скандален характер по времето на управлението на Радостин Василев – договор за реклама в метрото за 2 млн. лева с директно договаряне, договор за събития за 1 млн. лева пак с директно договаряне и ред други поръчки, при които имат очевиден корупционен интерес и са проведени на ръба на закона.

Именно това води до разрив в отношенията на Гьонова със текущите управляващи. Без да губи много време тя намира контакт с шефката на кабинета на Асен Василев и през нея умело се вмъква отново в управлението на тотализатора - този път на още по-висока позиция и с още по големи амбиции, твърдят наши. Най-вероятно целта е сключване на още по-скандални договори за още по-големи комисионни.

Какво е бъдещето на тотото? Начело на БСТ е назначен човек, разследван от КПКОНПИ за корупция и друг служител, уволнен за подозрение в корупция - очевидно не се очаква нищо друго, освен да бъдат продължени схемите с непрозрачните договори и схеми. Въпросът е докога ще продължава промяната?


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тото, БСТ, ПП, КПКОНПИ
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети