Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Правителството на Радев влезе в историята – вече е горд собственик на потъващ кораб

Мнения

Правителството на Радев влезе в историята – вече е горд собственик на потъващ кораб

Служебното правителство на Румен Радев влезе в историята – вече са горди собственици на потъващ кораб.

След като моряците на „Вера Су“ успяха да се покатерят по опъната мрежа и да се евакуират, транспортният министър Христо Алексиев обяви, че шефът на „Морска администрация“ ще е новият капитан на потъващия кораб. След 17 дни на хаос и няколко плана, в крайна сметка правителството на Радев вече притежава потъващия кораб, а за целта и наши моряци трябва да се качат на борда, за да пазят опасния товар от азотна тор, който с тонове продължава да е на плавателния съд.

„За нас това е странен акт, защото нищо не налага евакуация. Ситуацията не е променена от преди дни, дори корабът е стабилизиран (…) Това е един вид диверсия от страна на корабособственика и на екипажа“, обяви Алексиев пред БТВ. Същият само преди дни обяви, че времето се влошава и са готови във всеки един момент да евакуират екипажа, защото животът на хората е по-важен. Само след няколко дни пък се очакват бурни вълни, които за кратко могат да доразбият и без това потъващият кораб.

„Това е ситуация, която ще остане в световната история“, подчерта Алексиев и е прав, защото служебното правителство на Радев вече е горд собственик на потъващ кораб.  


Топ новини

виж още

Актуална тема