Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Удължават с месец бедственото положение в местността край заседналия кораб

Общество

Удължават с месец бедственото положение в местността край заседналия кораб

Удължават с месец бедственото положение в местността край заседналия кораб - Tribune.bg
Снимка:

Обявеното бедствено положение в местността Яйлата, край която заседна товарният кораб „Вера Су“, се удължава с още месец. Това става ясно от нова заповед на кмета на община Каварна - Елена Балтаджиева.

Указанието за новия срок на въведения режим за част от територията на общината влиза в сила от 7 октомври. За първи път мярката беше въведена на 30 септември и беше за срок от седем дни.

Поради опасността за здравето и живота на корабния екипаж и за настъпването на значителни неблагоприятни последици за околната среда остава в сила въвеждането на общинския план за защита при бедствия“, посочва Балтаджиева.

Мерките за временните ограничения ще се изпълняват от структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областната дирекция на МВР в Добрич, Гранична полиция, община Каварна, ИА „Морска администрация“ и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Местността Яйлата обхваща национален археологически резерват и защитена местност. Достъпът до беше прекратен за всички с изключение на специалистите, ангажирани в дейностите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати