Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Проф. Александър Джеров: Радев допуска системни нарушения като президент

Мнения

Проф. Александър Джеров: Радев допуска системни нарушения като президент

Снимка:

Не спазва Конституцията, подсеща парламента за възможността за прилагане на импийчмънт

„Румен Радев допуска системни нарушения като президент. Държавният глава трябваше да свиква Консултативния съвет за национална сигурност на три месеца, но не го прави. Човешко е да сбъркаш веднъж, но когато грешките започнат да стават системни, трябва да си направим съответните изводи. За мен обаче по-голямото му нарушение е, че не спазва Конституцията и не се държи като обединител на нацията, каквито са неговите задължения, а напротив – разединява я и създава негативен имидж на България пред света. Със своите действия президентът Радев подсеща парламента за възможността на прилагане на импийчмънт. Това заявява пред Faktor.bg известният юрист проф. Александър Джеров.

Според него Радев върви по един път, който не подхожда на български президент.

„Държавният глава има слаб съветнически апарат. Явно няма хора, които да го водят, защото Румен Радев има друга специалност, която е далеч от политиката. Държавният глава досега трябваше да разбере какви са задълженията му, а не непрекъснато да прави грешки, които за тази институция са нещо много значимо и опасно. Той не трябва да се конфронтира непрекъснато с Народното събрание, с най-голямата партия в парламента ГЕРБ, с институциите в държавата. Румен Радев пропуска надписа на парламента „Съединението прави силата“. Президентът говори за обединяване, а в същото време прави всичко необходимо, за да разделя нацията като отслабва нейната национална сигурност”, смята проф. Джеров.

Проверка на сайта на президентството показва, че последното заседание на КСНС е било на 18 април 2018 година.  


Коментари (6)

Юрист Джеров вече е и"здал багажа". Ако Президента Радев не е политик, тогава Бойко или Цветанов са политици? Боже, само Президента реши да подскаже че в България съществува диктатура, но управляващите това ги дразни и те няма да му простят за това.
07.03.2019 14:23 / Отговор
Ст.Станков АКО в България има диктатура, то Вие ще четете това от Г.М.Димитров 42... стига 80% дебилност!
07.03.2019 16:01 / Отговор
ИСТИНАТА Съзнавам, че изказването на Ал. Джеров не харесва на някои, но това си е техен проблем. Много точно изказване. Истината боли. БКП/БСП нямат правото да се наричат социалисти, докато следват живковата идеология. Все едно немските социалисти да поднасят цветя пред портрета на Хитлер и да казват "Хайл Хитлер". Само българите ли имат амнезия за миналото? Комунистическата шайка фалира и разграби държавата, ограбиха пенсионният фонд, а вие като мазохистите им гласувате доверие. Има дебили, има комунисти. Тази партия няма място в НС, че и обвиняеми се готвят за евродепутати. Срамът ще е за България.
08.03.2019 00:44 / Отговор
този Точно казано ,браво Джеров!!!!!!!!!!!!!!!!
08.03.2019 11:27 / Отговор
а Този плужек нали си взе имотите, какво иска още
10.03.2019 09:34 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още