Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Речта на президента: метафори за инструменти и децибели

Мнения

Речта на президента: метафори за инструменти и децибели

Снимка:

Кой пише речите на Радев? Без Иво Христов президентът го удари на музикална терминология, мелодии, партитури и оркестри

Нетипично за сериозен международен форум слово изнесе българският президент Румен Радев. Наскоро останалият без официален автор на речите държавен глава изговори изумителни поетично-музикални метафори пред пленарното заседание на Петербургския международен икономически форум.

Желаещите да заемат мястото на диригента в световния политически „оркестър“ са все повече, всеки идва със своята партитура, а трябва да се „намалят децибелите“ и повече да се слуша всеки инструмент“, заяви Радев.

Музикалната реч обаче далеч не свърши там.

Време е и ние, политиците, да намалим децибелите. Защото ние все още сме далеч от тази хармония, която очакват от нас гражданите на света, но това е добро начало, за да започнем да се чуваме. Ако искаме да постигнем устойчиво развитие на човечеството, ние трябва да установим ясни правила, за да пишем музика с оглед на спецификата на всеки инструмент в оркестъра. Мисля, че мястото за подобна дейност – това е ООН. Докато не започнем да уважаваме ООН, да използваме нейния силен потенциал, да укрепваме нейните средства и механизми, ние няма да успеем да композираме мелодия, а само фрагменти – напрежение и конфликти“, подчерта той.

Самият Петербургски форум е една от водещите глобални платформи, в която членовете на бизнес общността се срещат и обсъждат ключови икономически въпроси. Провежда се под патронажа на президента на Руската федерация, който също присъства.

Освен Путин във форума участваха китайският лидер Си Дзинпин, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и много държавни ръководители.  Коментари (1)

Достойният президент Браво на Радев!!! Честно и почтено, без да обижда другите, много умело се изразява. Ако всички са като него, няма да сме бедни.и прости като народ. Всички негови речи.са издържани, но простолюдието не го разбира.Затова с герберската мафия ще си тънем в блатото и ще ни ограбват американци.
09.06.2019 16:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема