Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Иво Инджов: Синдромът на фуражката не напуска Радев

Мрежата

Иво Инджов: Синдромът на фуражката не напуска Радев

Снимка:

Иво Инджов, Фейсбук

Президентът Радев в интервю за ТАСС: "По думите на Румен Радев, отделените средства от българското правителство са недостатъчни за финансиране на цялостно превъоръжаване на въоръжените сили, а това налага взаимноизгодно сътрудничество с Русия за поддържане на наличното ни въоръжение."

Оставям на родните кремлинолози да се вихрят по втората част на изречението. На мен ми е важна първата му половина. Казаното от президента е поредното доказателство, че синдромът на фуражката няма да го напусне независимо, че през тези две-три години израсна като политик.

Радев, който иначе говори за социална справедливост и др. подобни красиви неща, очевидно иска да се харчат още повече средства от предвидената от правителството колосална сума от 4,5 млрд. лв. за бойни самолети, патрулни кораби и БМП през следващите 5-10 години. В най-бедната страна-ленка на ЕС. И всичко това - без да е проведен какъвто и да е смислен дебат в обществото за това каква армия въобще й трябва на България.

Най-възмутителното обаче е, че мнозина с претенции да са леви, вторачени в борбата с ГЕРБ и привиждащи в Радев обединител на ляво-патриотичния спектър, подминават тихомълком тези опасни увлечения на президента или ги считат за второстепенни.  


Коментари (1)

Инджов Твоя синдром е да клепаш президента. Той е главнокомандващ армията, и знае отлично, тъй като е генерал, от какво тя се нуждае тя.Хайде стига с тези демагогии.Парите за харчене се одобряват от парламента, а ги харчи като свои Бойко тиквата.
06.06.2019 07:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив