Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. СССР-то на Радев или ДС-то на БКП?

Мнения

СССР-то на Радев или ДС-то на БКП?

Снимка:

Това ли е алтернативата, която ще прави президентът? Параван от „интелектуалци“ прикрива играчите зад кулисите, пита журналистът Стефан Ташев

„Сформирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти. Съветът ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната“. Това обяви в речта-отчет президентът Румен Радев вчера, пише сайтът breaking.bg.

В социалните мрежи съветът на президента веднага доби публичност като „Сесере“ по аналогия на името на бившия Съветски съюз-СССР.

Приликите са много. Кои са „интелектуалците“ и „висококвалифицираните специалисти“, които ще правят правителство в сянка, а реално ще подготвят почвата за нов политически проект на Румен Радев? Кратка проверка показва, че зад гърба на „интелектуалците“ стоят кадрови офицери от Държавна сигурност, русофили и техни подлоги.

Кръгът, който работи за президента, е сформиран около списание „Сигурност“, прераснал в Движение за Единение – „БРОД за България“. Ето част от участниците в „БРОД за България“: Съюзът на тракийските дружества, Славянско дружество, Клуб „24 май“, Инициатива „Единение“, Съюз на ловците и риболовците в България, Асоциация на българските училища в чужбина и други.

Съюзът на тракийските дружества от възстановяването си през 90-те години на миналия век е под контрола на БСП и ДС. Дълги години негов шеф е Красимир Премянов, дясна ръка на Жан Виденов. През 1996 г. имаше виц на Изток България граничи с Премянов.

„Клуб 24 май“ е съставен от леви „интелектуалци“ и откровени русофили като Андрей Пантев, Искра Баева, Васил Проданов, Юрий Борисов, Кольо Парамов, Боян Дуранкев и т.н. В управата на Славянското дружество са бивши депутати от БСП като Драгомир Шопов и Орлин Загоров. Основни лектори на сбирките на „славяните“ са акад. Георги Марков и Велислава Дърева. Излишно е да се описва с какво се занимава дружеството – руска пропаганда.

Инициатива „Единение“, излъчена от БРОД, бе групата от 32-ма „видни интелектуалци“, начело с акад. Георги Марков, която пристана на президента Румен Радев на 18 септември 2018 г. с молба да „поведе страната“. Сред „видните“ са пак Марков, Искра Баева, Огнян Герджиков, проф. Михаил Мирчев, покойният Божидар Димитров, Янка Такева, Нешка Робева, Боян Дуранкев и сие.

Дотук с интелектуалците. Зад тези хора, стоят обаче истинските кукловоди на президента, групирани около клуб „Сигурност“. Както може да предположите това са кадрови офицери от Държавна сигурност.

Председател на УС на БРОД и „Единение“ е о.р. полк. Лазар Мурджев от ДС. Той е представян като поет, издател, специалист по национална сигурност, шеф на различни организации по охрана. Шеф на Бюро за разузнаване „Парадокс“. Член на ръководството на тъмночервената Асоциация „Сигурност“ на бивши офицери от контраразузнаването на ДС, масон. Баща му е Димитър Мурджев, генерал от УБО, дълги години личен телохранител на Тодор Живков. Людмила Живкова е подозирала, че Мурджев -старши е човек на КГБ, пратен от Москва да следи и контролира фамилията Живкови.

Именно на сайта на БРОД бе публикувано изследването на Руския институт за стратегически изследвания на прословутия ген. Решетников, по което бе избран „руския кандидат“ за президент Румен Радев. Освен Мурджев в клуб „Сигурност“ е Тодор Бояджиев, ген.-майор от Държавна сигурност, минал през школите на КГБ, за да бъде кадрови разузнавач в САЩ, после зам.-шеф на Първо главно управление на ДС, а през 1990 г. е назначен за първи главен секретар на МВР. Тясно свързан с т.нар. Кръг „Монтерей“.

В клуба е о.р. полк. от ДС Бончо Асенов, сега представян като проф. Асенов. Той е офицер от Шесто управление на Държавна сигурност, надзиравал и „шпионирал“ Комитета по вероизповеданията и Българската православна църква. Наскоро той издаде книга, в която твърди, че Георги Марков не е убит от ДС.

Заедно с тях е Николай Малинов, бивш издател на вестник „Дума“, шеф на Националното движение „Русофили“, доверено лице на прокремълския олигарх Константин Малофеев, известен хибридчик, с който щяха да правят „славянска телевизия“ у нас.

В клуба е о.р. Стоимен Стоименов, политофицер от БНА, работил в отдел „Военен“ на ЦК на БКП, зам.-директор на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА-РУМНО. В статия на сайта на „БРОД“ генералът директно призовава генералите от армията на бунт срещу правителството в полза на президента.

Там са бившият началник на Генщаба ген. Цветан Тотомиров и бившият командващ Сухопътни войски в началото на 90-те ген. Кирил Цветков. Основен автор в списанието „Сигурност“ е Мирослав Писов, бивш шеф на благоевградските антимафиоти „прочули“ се с печално известната акция „Респект“ през 2005 г. при която бе убит Ангел Димитров-Чората. Писов бе подсъдим заедно с още четирима полицаи, но след дългогодишно мотаене по инстанциите и политически намеси те бяха оправдани.

Като прибавим към тях Богомил Бонев, бивш главен секретар на МВР и вътрешен министър, известен като най-младият член на БКП в МВР, сега служител на червения милионер Георги Гергов и бившият военен министър Николай Цонев, кадровик в сянка във военното министерство по време на служебното правителство на Румен Радев, бъркочът „интелектуалци“ от ДС около държавният глава става пълен.

Това ли е алтернативата на управлението в страната?

Пази Боже! Все едно от кадри от СС и Гестапо да издигат кандидатурата на Хайнрих Химлер за президент.

Автор: Стефан Ташев

Източник: breaking.bg  


Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Крайно време е за импийчмънт на президента!
02.02.2019 21:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още