Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравният министър разпореди проверка по случая със загиналото от токов удар момче в София

Общество

Здравният министър разпореди проверка по случая със загиналото от токов удар момче в София

Здравният министър разпореди проверка по случая със загиналото от токов удар момче в София - Tribune.bg
Снимка:

Комисия има за цел да установи обстоятелствата и да изготви доклад по случая

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед, с която определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно момче от София почина в следствие на токов удар.

Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница „Св. Иван Рилски“, с което изисква от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.

Инцидентът стана на светофар на бул. „Иван Гешов“. Момчето е чакало с баща си на пешеходната пътека, когато е разтърсено от силен токов удар. По предварителни данни причината за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект в близост.

От ЧЕЗ казаха в официална позиция за бТВ, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

„Чия е вината за случилото се ще кажат разследващите органи, но има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там“, заяви зам.-кметът на район „Триадица“ Христо Вълчанов.

Според информацията, с която той разполага, кабелът стига до павилион на територията на болницата. Район „Триадица“ няма отношения с този обект. Дали тази будка е включена нерегламентирано към електорпреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори разследването


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тартаковер Започна бясно и безсрамно прехвърляне на отговорността за трагедията. Никой няма да признае вина, или дори че има отношение към случилото се. Измислени, дублиращи се институции и организации се оправдават един с друг, прехвърлят на трети, докато вината стане неустановима, следователно ненаказана. Или накрая ще бъде измислен виновник, обикновено такъв който няма да успее да се защити.
Жалко за момчето, нека почива в мир! Съболезнования на родителите и близките.
15.02.2021 12:15 / Отговор
Арсений Без разпореждането на министъра, нито едно ли властимащо лайнарче нямаше да търси виновните?!?!?!?
15.02.2021 12:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети