Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Трифонов, Манолова и сие да се скрият в миша дупка с вентилаторите

Мнения

Трифонов, Манолова и сие да се скрият в миша дупка с вентилаторите

Снимка:

Благоевград се оказа най-желаният от новите политици. Никой не спечели, но всички спечелиха, на това му се казва политика по български. Излезе Мая Манолова да се хвали, че е на сцената едва от няколко месеца, а вече си има кмет. Слави Трифонов също не пропусна да се отърка в „славата“ на местния вот. Всички вкупом били победили ГЕРБ, каква всеобща радост настана.

Тук обаче е моментът да им се напомнят някои много важни неща.

- изключително слабата активност на този вот не е заради ГЕРБ, тяхното управление или тем подобни мантри, а защото хората не искат да гласуват с машините от Венецуела. Истината е, че една част от избирателите по „хигиенни“ причини не желаят да се доближават до въпросните устройства, други ги е страх да ги ползват, а трети не искат да живеят в диктатура, която ги задължава как да упражнят правото си на вот.

- новоизлюпените политици като кърваво червената Мая Манолова и личният приятел на босовете от ВИС, Мутлигруп и тн. Слави Трифонов е добре да научат, че една партия с над 1 милион членове и избиратели не може да бъде изчегъртана. Добре е да помнят какво говорят, защото един ден те могат да са в същата ситуация.

- Трифонов и Манолова да не се радват толкова, че са спечелили срещу ГЕРБ. Благоевград отдавна не е на партията водена от Бойко Борисов, защото бившия кмет излъчен от ГЕРБ Атанас Камбитов всъщност е протеже на Цветан Цветанов, изгонен от партията, заради апартамента си. Не виждаме обаче да има някаква реакция на Манолова и Трифонов за имотното благосъстояние на Бойко Рашков, лично назначен от Румен Радев. След това Благоевград беше управляван от човек подкрепен от БСП, несполучил заради нарушаване на закона.

Какво и как са спечелили новоизлюпените, добре познати ни политици в лицето на Манолова и Трифонов не е ясно. Едно обаче е сигурно. Сценарият с ниската активност, заради машините ще се повтори на 11 юли.

Освен това беше добре „лидерите“ на партиите да коментират и новата система за охлаждане на така жадуваните им машини – вентилатори. Сигурни сме, че цяла Европа ни е гледала сеира и за пореден път по вина на Румен Радев и феновете му, станахме за смях.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още