Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков гони актуализация на бюджета, Константинова анализира бежанците пред МС

Политика

Петков гони актуализация на бюджета, Константинова анализира бежанците пред МС

Петков гони актуализация на бюджета, Константинова анализира бежанците пред МС - Tribune.bg
Снимка:

Фокусът на днешното заседание на Министерския съвет е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец. Това обяви премиерът Кирил Петков.  По димите му новата финансова рамка на страната трябва да е започне да действа от 1 юли. Според Петков  за актуализацията на бюджета коалиционните партньори са постигнали съгласие по време на проведения във вторник вечер съвет.

„Днес ще обсъдим следващите стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, които изискват 22 мерки до края на годината. Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от Европейския съюз да дойдат навреме с правилните реформи.“, обясни той.

Петков допълни още, че дерогацията за руския петрол до края на 2024 година днес трябва да се финализира в Брюксел.

По думите му това ще даде възможност на рафинерията в Бургас да смени част от инсталациите си. Според Петков през това време нямало да се покачват цените на горивата.  

По време на днешното заседание на кабинета вицепремиерът Калина Константинова щяла да представи и „точна информация“ как се „движи“ преместването на украинските бежанци, обяви още премиерът.

По-рано стана ясно, че Константинова ще бъде изслушана и в Народното събрание, след като през последните дни действията на правителството в тази посока се увенчаха с неуспех. Припомняме, че редица организации и общественици поискаха оставката на вицепремиера, след изказването ѝ публикувано от Министерския съвет, което беше определено и от политическите среди като „скандално“.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати