Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Журналист за Иво Христов: Говори за свобода на медиите, казвайки какви въпроси да му задават

Мнения

Журналист за Иво Христов: Говори за свобода на медиите, казвайки какви въпроси да му задават

Снимка:

Президентският човек в листата на БСП не отговаря за „Позитаник“ и „Чеверме социалистите“, журналистите не били „мъдри“ щом го питат

Автор: Иво Никодимов, журналист от БНТ, Фейсбук

Поли Златарева: „Как сега обяснявате на хората, с които се срещате тези ярки критики, които имахте, мога да продължа с цитатите, с „Чеверме социалистите“ и. т.н. Как разговаряте сега с тях и ги убеждавате, че те трябва да гласуват за Вас и да ви дадат подкрепата си?

Иво Христов: „Хората са по-мъдри от българските журналисти и не задават тези въпроси. Те са наясно каква е задачата в момента!

Поли Златарева: „Ние, глупавите Ви питаме така, така ли?“

Иво Христов: „Те гледат своите роднини по скайп, тъй като 2 милиона българи са зад граница. Те гледат своите деца, своите близки и се надяват някога да се съберат отново.“

Браво на Поли Златарева!

Странно е да говориш за свобода на словото и медиите и в същото време да казваш какви въпроси не трябва да се задават!

До този момент уважавах колегата (журналист) Иво Христов. С него сме работили в една телевизия. Бил съм му събеседник в предаването, което водеше и сме разговаряли мъдро. Той е бил гост в предаването, което аз водех и пак сме водили мъдър разговор, който е бил полезен за зрителя.

Да, Иво Христов дължи отговори точно на въпросите за „Позитаник“, „Чеверме социалистите“ и всички критики към БСП отправени към него през годините. Да, трябва да е ясно дали според Иво Христов БСП се е променила или той използва БСП, за да се върне в Брюксел. Да, ние избирателите имаме право да чуем какви позиции ще защитава Иво Христов в Европейския парламент.

И малко факти от биография на Иво Христов (любим негов жанр) и близката история на България:

Иво Христов е роден през октомври 1970 година Истанбул. Тогава бащата му (Христо Петков Христов) е бил щатен „оперативен работник“ във военното разузнаване на НРБ и като такъв е бил изпратен на втора заплата на длъжността „вицеконсул отговарящ по културните въпроси“ в консулството на НРБ в Истанбул. По тази причина Иво Христов е роден край Босфора. По същото време оперативни от военното разузнаване наблюдават границите ни с Турция и Гърция и стрелят на месо по всеки, който е дръзнал да бяга от България. Само отбрани български граждани имат „привилегията“ да пътуват извън НРБ легално. Очевидно семейството на Иво Христов е било от тази „отбрана“ комунистическа номенклатура.

Иво Христов е завършил средното си образование в „Атене Роаял“ в Брюксел защото през 80-те години баща му вече е щатен разузнавач II степен във Военното разузнаване и като такъв е изпратен на втора дипломатическа заплата „съветник по политическите въпроси“ в посолството на НРБ в Белгия. Освен, че бащата продължава да е от „отбраната комунистическа номенклатура“, която получава по две заплати, логично е да се предположи, че държавата тогава плаща и обучението на Иво Христов в престижното брюкселско училище.

В този период малцина българи са имали привилегията да учат легално на Запад. Другите са били принудени да бягат от страната нелегално и са били обявявани за невъзвращенци. Не са имали шанса да се чуват дори по телефона със своите близки, защото роднините им тук са били строго следени и са подлагани на репресии за всеки контакт с емигрантите. Да, сега има българи, които живеят и работят на Запад, но това е свободен избор и за разлика от времето преди 1989 година, това не е престъпление. Както не е престъпление, а е право на журналистите да питат.  


Коментари (4)

Иво Никодимов Имах много добро мнение за Иво Никодимов, но в момента след това грозно писание, вече не е журналист за мен. А една Долна и злобна.твар.Какво лошо да служиш на родината си , като военен разузнавач. А и децата не отговарят за живота на родителите.си. Жалко,.че си отиде Митко Цонев. Как професионално и уважително водеше това предаване. А тази Поли е една агресивна и много лоша жена, не казвам, че е журналист, защото е много далеч.
.
15.05.2019 18:31 / Отговор
Тихомир Иванов Браво на Поли и Иво. Отличен за коментара.
15.05.2019 20:31 / Отговор
Бубу Да за съжаление ченгетата и децата им са се засилили към брюксел, не че нещо ще защитават там освен да мърсуват и да рушат отвътре ЕС в синхрон с руските интереси, пък и заплатата си струва. Този тип е просто един обикновен кариерист и политически хамелион
16.05.2019 10:07 / Отговор
Анти Бубу Този човек е високо образован, а да си военен разузнавач е твърде рискована професия. Не е като да си шофьор и бодигард на ДС и на диктатор а Живков.
16.05.2019 14:58

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема