Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „24 часа“: Радев можеше да постъпи като пич и да отиде в 4-то РПУ като баща…

Мрежата

„24 часа“: Радев можеше да постъпи като пич и да отиде в 4-то РПУ като баща…

Вместо това се наложи Президентството да пуска официално съобщение по семеен казус
Снимка:

Вместо това се наложи Президентството да пуска официално съобщение по семеен казус

Проф. Костадин Ангелов не излъга за присъствието на Георги Радев на купон

Държавен глава, главен секретар на президента, здравен министър и гневен баща. Така продължи във вторник сагата около инцидента, в който се оказа Георги Руменов Радев, пише „24 часа“.

17-годишният син на българския президент разпали отново войната между институциите. Точните факти вече са известни - компанията от 14 младежи празнува 18-ти рожден ден на приятел, наемайки апартамент на булевард „Христо Ботев”. Според обясненията на групата един от тях се спънал и при падането бутнал камък, който е уцелил минувач. Вероятно пострадалият извикал полиция, а полицията се въздържа да посочи, че сред групата е синът на президента на България. Неофициално историята стига до ПИК и оттам заживява свой живот. Медиите търсят официално потвърждение

Георги наистина не е бил задържан, но е бил отведен вечерта в събота в същото това районно управление на МВР за установяване на самоличността, тъй като не е носил лични документи. Здравният министър Костадин Ангелов, попитан в понеделник дали в историята с компанията от столичния булевард „Христо Ботев”, става дума за сина на Румен Радев, професорът казва дословно: „Да, мога да потвърдя, че това е така - синът на президента е бил това. Повече не мога да ви кажа. Ние не провеждаме разследвания.”

В понеделник вечер очевидно раздразнен от думите на министъра, президентът чрез своя пресцентър съжали, че „представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини” и погазват правата на непълнолетните.

В понеделник вечерта обаче по Нова телевизия главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов продължи темата с категоричното твърдение, че „синът на президента не е участвал в шумно празненство и не е бил задържан от полицията. „Морално недопустимо е министър на здравеопазването да обсъжда по този начин непълнолетен”, казва Стоянов.

Малко по-късно във фейсбук Васил Русев реагира на телевизионната изява на най-близкия сътрудник на президента. „Спрете да лъжете!”, постна мъжът, който е писател и артист, чиито заварен син е съученик и участник в купона заедно с Георги Радев.

„Сигурен съм, че той не е лошо момче, дори съм чувал, че е много умен, но вие очевидно нямате никакъв контрол над него...Не е толкова страшно, че младежи са купонясвали (колкото и да не е правилно в сегашната ситуация), няма страшно, че са били арестувани..., но да излизате с изявление, че синът ви не е бил на събирането, е ДЪНО. Да, моят заварен син вече си понася последствията затова. А вашият?”

Васил Русев бързо изтрива своя пост, който обаче стига до неизвестен сайт, а после е цитиран от други медии. Той съветва Румен Радев да постъпи мъжки, след като историята е вече раздухана. „Много рядко си позволявам да избухвам по този начин, но не мога да се удържа този път”, завършва Русев.

Кое е морално (не)допустимо в реакциите около инцидента със сина на президента?

Това са фактите. Синът на Румен Радев е бил на празненството. В понеделник не се е явил с родителите си в полицейското управление.

Президентът греши, като настоява за институционална завеса на случката с купона на сина му. Какво толкова е станало. Младежи си организират купон за рожден ден. Вероятно са шумни и зорки граждани сезират органите, което води до пристигането на полицията и съответните установявания на самоличности.

Всичко това щеше да е приключило с полза за президента, ако той не се бе опитал да остане зад институционалната завеса, а бе завел лично сина си в районното за назидание на него лично и на всички младежи с по-освободено поведение. От това той само щеше да спечели популярност, а не обратното. Познавайки обществените нрави, одобрението щеше да е масово и никой нямаше да се упражнява на тема бащинство и номенклатурни привилегии. Вероятно и историята щеше да е свършила вече, защото тя е прекалено незначителна толкова да се занимаваме с нея. Както и отварянето на фронт към здравния министър заради това, че не е затаил истина и приписването му на някакви зловредни замисли.  


Коментари (10)

Греди и сламки Родител за пример,президент за пример,любовник за пример,съпруг(2)за пример,раздавач на вето за пример!Ще се окаже,че имаме доста скъпо платено недоразумение в една доста дискусионна институция,която в момента се явява,като родител на едно 15,16 или 17 годишно момче,а не истинските му майка и баща!
09.02.2021 22:10 / Отговор
Айде директно за Норвегия Тинейджъра като е толкоз неконтролируем, защо не го пратят директно за Норвегия, както щяха да пращат децата на ромите от Ямбол преди известно време?
11.02.2021 04:22
Пацо Прекалено наивно е да очаквате от Радев поведение на "пич". Нима 4-години "президенстване" не са ви достатъчни за да имате подобни илюзии?!
09.02.2021 22:55 / Отговор
Аз Вижте му само мазната физиономия! Какво можете да очаквате от този!
09.02.2021 22:58
Отвратителен беше болшевишкият подход. Как за да се заглуши новината около синчето се мобилзираха бивши агенти, съветници, обслужващи журналисти и тролове да обвиняват и обиждат хора, които нямат никаква вина за гаменските прояви, а само са съобщили за тях или са потвърдили като са ги попитали.
09.02.2021 22:56 / Отговор
иван Абе, кво се обясняваш бе боклук ?!!!! Президентската Институция не е за да си развяваш семейните лайняни гащи, а за да направиш поне нещо за да оправдаеш огромната заплата от около 500 000 лв за мандата през който само се излагаше и ни срамеше пред света.
10.02.2021 00:11 / Отговор
Bad Co Фигурантът може да се прави на "пич" само ако има къде между два крака да си завира език/"голата истина"ПИК/, другаде не го търсете! Умее само да се надува като Фатмак и да се набира за по- "мъж"!
10.02.2021 08:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още