Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Александър Костов: Обекта на злобата на Василев е не Раева, а нейният съпруг Наско Сираков

Мрежата

Александър Костов: Обекта на злобата на Василев е не Раева, а нейният съпруг Наско Сираков

Снимка:

От Фейсбук профила на Александър Костов

Макар и страстите около скандала между Илиана Раева и министъра на спорта Радостин Василев вече да поутихнаха, искам да споделя няколко думи за този скандал. Думите на Василев изпълнени със злоба и омраза към една от най-големите ни спортистки и спортни ръководителки за всички времена бяха не просто непремерени и груби, те всъщност показаха същността на един примитивен футболен запалянко мразещ всички, които не са от неговия отбор.

Не е тайна и на всички е ясно, че обекта на злобата на Василев е не Илиана Раева, а нейният съпруг Наско Сираков. Такива фенове като Василев са опасни, те извращават спорта, нанасят непоправими вреди на спортния дух и спортното съперничество, насаждат насилие и омраза между агитките на различните отбори.

Министърът още в началото на управлението си заяви, че има една-единствена цел - да изпълни последното желание на един футболен бос, собственик на футболния отбор, на който министърът е фен. "Последно желание", което послушният министър да изпълни?! Василев, не знам дали си разбрал, но това, че си фен на един отбор или, че може би си бил негов служител, не ти дава правото да се отнасяш с пренебрежение към останалите фенове, ти не си министър на един отбор, ти си министър на спорта на цяла България!

Не съм сигурен, че осъзнаваш това. Другите фенове също като теб обичат отборите си, но това не ги прави престъпници или втора ръка хора. Не започна добре управлението си, но по-важното е как ще го продължиш! Искам да ти припомня, че само след няколко месеца ти вече няма да си министър, но имената на Илиана, Наско и още хиляди наши спортисти ще останат в златните страници на българския спорт, а твоето име ще бъде забравено на следващия ден, в който напуснеш министерството! И 100 живота да изживееш, никога няма да постигнеш техните успехи и да изпиташ любовта на милиони хора върху себе си! Лично мен спортът покрай многото добри неща на които ме е научил, ме научи и може би на най-важното, да уважавам противника! Научи се да уважаваш всички тези, заради които сме се чувствали горди, когато са носили на гърдите си българския герб и сме слушали българския химн в тяхна чест, те го заслужават!  


Топ новини

виж още

Актуална тема