Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Александър Симов: „Мисия 121“ се взриви като совалката „Челинджър“

Мрежата

Александър Симов: „Мисия 121“ се взриви като совалката „Челинджър“

Снимка:

От Фейсбук профила на социалиста Александър Симов

В България, казват политолозите, нямало революционна ситуация. И това било причината за политическия ступор - "новите" партии се държали като улични бунтовници, а нямало кого да увлекат след себе си. Не знам, не знам...

Според мен обаче проблемът е съвсем другаде. "Мисия 121" се взриви като совалката "Челинджър" именно заради страха от революция. Голямата промяна изисква енергия, сила, решимост и знание. Изисква да се яви някой и да обяви: "Има такава партия". Формулата не е сложна. Необходим е кураж.

С други думи проблемът на политическата ситуация днес е, че с изключение на БСП никой друг не иска да се ангажира със съставянето на управление. Не слушайте димната завеса на телевизионното лицемерие. Днес вместо мисълта за осъществяване на промяната, много партии са заети с мисълта как да излязат сухи от водата. Как да се разтоварят от отговорността за правителство без да платят сметката за това. Заради това отдавна не участвам в сюжети от типа "Ива Митева - премиер", защото това са тактически димки за скриване на автентичните процеси.

Живеем във време, когато една част от политическите партии съществуват в моралната и вечна правота на фейсбук и се ужасяват от това да се ангжират с нещо в реалния свят.  А ангажиментът означава, че ще трябва да изтърпиш критики. Че може да ти остържат кожата с гневни коментари и иронични мемета,  но в ситуация на безпътица някой трябва да действа. И точно това не виждаме днес. Революционни обстоятелства има. Революционерите обаче са кът.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още