Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Александрова напомни: Според номинирания за премиер от ИТН Николай Василев има механизми и без актуализация на бюджета

Мрежата

Александрова напомни: Според номинирания за премиер от ИТН Николай Василев има механизми и без актуализация на бюджета

Александрова напомни: Според номинирания за премиер от ИТН Николай Василев има механизми и без актуализация на бюджета - Tribune.bg

Депутатката от ГЕРБ Анна Алекснадрова припомни думи на неуспешния кандидат за премиер на ИТН Николай Василев. Поводът е негово изказване на пресконференцията, която даде след като бе оттеглен от Слави Трифонов в БТА. Именно тогава Василев отчита, че не е работа на който и да е служебен кабинет да актуализира бюджета, като подчертава, че има достатъчно механизми и заложени средства, за да се изкара годината и в рамките на вече приятия такъв.

Ето какво написа Александрова:

Датата е 16 юли 2021 г.

Номинираният за премиер от партия "Има такъв народ" Николай Василев заявява, че не е работа на никое служебно правителство да се занимава с промяна на данъчната политика на страната или с актуализация на държавния бюджет,  като изтъква, че в рамките на този, който е приет през настоящата година съществуват достатъчно механизми за това, той да изкара спокойно до края й.

Твърдение, което напълно споделям.

Припомням това, за да може хората да го имат предвид,  когато слушат изказванията на опонентите ни в следващите дни , относно темата за актуализарането на бюджета. 

Това, което се предлага от служебното правителство е Народното събрание да подпише празен чек на президента Румен Радев, с който той да си прави предизборната кампания и да скрие управленската немощ на кабинета,  който назначи.

Същият този кабинет, който похарчи за свои цели 500 млн.лв, които правителството на Бойко Борисов отдели за завършването на АМ " Хемус ".

Аз ще гласувам "против" внесеното предложение,  защото няма как да дам своята подкрепа за подобна безотговорна политика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети