Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Асен Генов: Новите дрехи на генерала

Мрежата

Асен Генов: Новите дрехи на генерала

Асен Генов: Новите дрехи на генерала - Tribune.bg
Снимка:

С какви пари Радева плаща роклите на Невена по 23-35 хил. лв. едната?

*Коментарът е от Фейсбук профила на блогъра Асен Генов

Шофьорът от НСО, превозвал съпругата на президента Десислава Радева е глобен за това, че е навлязъл и се е движил в насрещното платно, превозвайки Първата дама до бутик за дрешки.

Освен шофьора, дисциплинарно наказание е отнесъл и началникът на екипа, охранявал Деси по време на официалния шопинг на Първата.

Ще Ви преведа:

Парите на данъкоплатците – всички вие, скъпи мои приятели – отиват за охрана на някаква кака, която няма друго занимание, освен да разхожда скъпи рокли около мъжа си.

Според злите езици, магазинчето, до което е отскочил скъпия ескорт-нарушител на ЗДП и ПЗДП, било на известния дизайнер Невена.

Като един истински хейтър, ний решихме да проверим колко достъпни са от-кутюр произведенията на въпросната дизайнерка. Дай, Боже, всекиму, както е казал народът.

Оказа се, че базираната в Лондон Невена продава моделите си на не съвсем народни цени. Рекламна статия в раздела "как да харчим" на престижния сайт "Файненшъл Таймс" научаваме, че модните ансамбли с въпросната марка струват между 10 и 15 хиляди паунда.

Нека направим елементарен факт-чек.

В свое интервю за Карбовски, г-жа Радева казва буквално следното:

„Всичко и дрехи, и прически, и гримове, е от семейния бюджет. Бюджетът формиран само и единствено от заплатата на Румен!”

От данъчните декларации на президента обаче научаваме, че за последните две години, президентското семейство има спестени 14 600 лв. в банка и 8000 лв. в наличност (през 2017), като за предходната (2016) година спестяванията са били дори по-малко: малко над 11 хиляди лева и стара кола за 3,300лв.

Да се върнем на рокличките:

Днес 10-15 хиляди Паунда са между 23 и 35 хиляди лева. Очевидно е, че с тези спестявания г-жа Радева дължи допълнителни разяснения и отговор на въпроса:

Как и с какви пари е платила роклите на Невена, отчитайки цените, посочени от “Файненшъл Таймс” за роклите (поне 5 на брой) на дизайнерката?


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети