Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шофьорът от НСО на Радева отнесе глоба заради шопинга на президентската съпруга

Общество

Шофьорът от НСО на Радева отнесе глоба заради шопинга на президентската съпруга

Дисциплинарно наказание има и за шефа на екипа за охрана

Полицията е глобила с 30 лева шофьора от НСО, чийто автомобил е влязъл в насрещното движение, докато е превозвал съпругата на президента Десислава Радева. Освен това началникът на екипа за охрана е наказан по дисциплинарен ред. Това става ясно от отговори на НСО след запитване на Медиапул по Закона за достъп до обществена информация. Такъв е резултатът от скандала, по който се шумя доста през ноември миналата година, особено след като дни наред нямаше информация какво точно се е случило и кой е отговорен, а Националната служба за охрана (НСО) и полицията спореха с недомлъвки чрез медиите.

НСО е обект на изострено внимание от страна на данъкоплатците заради специфичната ѝ работа, от която могат да се ползват много тесен кръг хора. Един от най-видимите "ефекти" от дейността ѝ за обикновените граждани е "специфичното" движение на лимузините по пътя.

В края на ноември от видео, разпространено в социалната мрежа, стана видно, че НСО и охраната на Десислава Радева се карат с „Пътна полиция“ пред бутик за рокли на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, след като колата на НС влязла в насрещното движение.

Малко след като гръмна скандалът, читател на Tribune.bg сигнализира за поредната пътна сага с автомобила, който вози Десислава Радева. Очевидецът изпрати снимки, от които е видно, че лъскавото возило е блокирало автомобили пред бутик за рокли, където само преди седмици стана първият скандал.

На 18 ноември пък на бул. „Гоце Делчев“ гражданка се удари с колата си в автомобил на НСО от кортежа на президента. Колата минавала при специален режим, а жената не забелязала. За инцидента се разбра по-късно.  


Коментари (1)

К.Анкова Така е който слуша грешния човек така се получава
28.02.2019 12:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още