Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бенатовците може да пируват от снощи. Тяхна работа…

Мрежата

Бенатовците може да пируват от снощи. Тяхна работа…

Бенатовците може да пируват от снощи. Тяхна работа… - Tribune.bg
Снимка:

*Автор: Юлиана Методиева, журналист

Софийската журналистика често ридае над себе си – как я погубвали, тъпчели, цензурирали, уволнявали. Ридае и чете фамозните класации на незнайната Полина от Репортерите без граници. Тръгнеш ли да кажеш, ама, журналистико, ти не си вода ненапита, ще ти скръцнат със зъби.

После ще те изгонят от европейските кръгове с американски акцент. Няма да те канят в големите журита на частни медии, защото там има място само за Метачите на фрапантните безобразия в българското общество.

Миролюба Бенатова поиска своите нови 5 минути слава. Вкара професор Мутафчийски в някаква предзададена от нея схема. Нещо като във вица „вие китаец ли сте, не съм, ама вие китаец ли сте, не съм, ама не сте ли китаец, добре де, китаец съм – а защо не са ви дръпнати очичките!“

Във вица онзи дето все го питат дали е китаец е очевидно много изнервен. Държи на своята идентичност и толкова. Накрая, за да го оставят на мира „признава“. И Бенатова така: измисля си, че въпросите ѝ към военния хирург от висока класа са от обществен интерес. А той включва демитологизацията на генерал Мутафчийски. Долу!

Заедно с униформата му, защото какъв хуманист може да бъде един генерал, който ни плаши, че Ковид-19 е смъртоносен, а той си е просто грип!

Такава журналистика съм я гледала и друг път. Само че с цигани. Отива Бенатова в циганска махала, навира циганите където им е местото с провокативно-наивни въпросчета, накрая те си „признават“, че нищо не става от тях. Зрителите са щастливи.

Още от вицовете си знаят каква е циганската работа по света и у нас. Обаче, една френска изследователка Сесил Каню написва изследване на няколко български медии. Между тях е телевизионното предаване "Миролюба Бенатова представя" по Нова. Сесил доказва академически, че така не се прави журналистика. Защото предзададените тези са срам за майстора.

Какво се случи? Онези от кръговете, които четат Репортери без граница, заплашиха Сесил Каню. И тя спря публикацията на изследването си, където разобличи интимните расистки нагласи на водещи български журналисти.

Дали генерал Мутафчийски се е разтреперал като е видял снощните бурни радости по негов адрес в онлайн сайтове и фб профили! Не знам.

Дали се е засегнал като е прочел университетски преподаватели и поклонници на Платон да извеждат като акцент финалните му думи от интервюто, за да направят опозорителни изводи?И това не знам.

На негово място не бих обърнала внимание на тези, които откровено поискаха да съсипят имиджа му. Имиджът на професионалист и хладнокръвен европеец, удържащ два месеца напора на Ива Николова да „признае“ как от ромските квартали иде ковид-19. Е, не призна. Или си европеец, или не.

Лично аз изтрих хиперлинковете от публикациите, които съм направила за и от Миролюба Бенатова след като я изгониха от Нова телевизия. Дребен бунтовен жест пред мега нахалството ѝ. Бенатовците може да пируват от снощи. Тяхна работа. Както казваше една голяма режисьорка – документалист (Невена Тошева) – такива да са им радостите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

сивата котка В циганските махали бол болести, за които никой не му пукаше досега. Опря яйцето, та ...И един генерал не си дава за..ка под наем, както е сторил Мутафчийски. Ама и той - парице -царице...Можел е да откаже, защото все пак не е посветил кариерата си в изучавене и лечение на вируси и инфекциозни заболявания.
15.05.2020 15:11 / Отговор
нина Хората от Щаба НЕ ПОЛУЧАВАТ заплати, не унижавайте пагона и достойнството на ген.проф.д-р Мутафчийски ! А Ангел Кунчев даже и редовната си заплата като главен здравен инспектор не получава поради гласуването в парламента да се откажат от заплатите си за времето на кризата.Правилно би било преди да се възмущавате, да бяхте проверили какви са фактите. Иначе мнението Ви няма тежест , най-много да предизвика смях.
15.05.2020 16:56
Ама разбира се! Цинголюба Бенатова е написала пост, че след тези думи на Генерал Мутафчийски, той явно не е следващият президент. Ето къде е заровено кучето, нали, другарки и другари?! Просто ви изплаши рейтинга на Генерала и се впрегнахте да го омаскарите. Но нямате ръцете му, нито духа му. В това се състои всичко...
15.05.2020 15:23 / Отговор
кесо Авторката Юлиана Методиева бърка. Тя с право се възмущава от нивото на българската журналистика, която се опитва да надмине себе си по падение и го прави досега много успешно. Но точно в този случай не е права. Тук имаме просто един нескопосан опит на най-обикнавен софийски бакшиш /таксиджия де/, какъвто безспорно е въпросната Бенатова, да се прави на репортер, а ген. Мутафчийски просто му уйдисва на акъла, което е изцяло негова грешка. Да се надяваме, че това няма да му попречи да си върши работата както досега - перфектно!
15.05.2020 19:30 / Отговор
Румен Ангелов "Заедно с униформата му, защото какъв хуманист може да бъде един генерал, който ни плаши, че Ковид-19 е смъртоносен, а той си е просто грип!"
Ама леличко, той първо( на 28.02), ни каза че всъщност това е най- обикновен грип, даже и по- безопасен!! А после ни плашеше, че е СМЪРТОНОСЕН!! Ти май си забравила, а леличко?? Та затова кака Миролюба го понатисна малко, да не се обърка пак!! А на теб " ЯКО" ли ще ти е да умреш, както каза Генерала?? А, леличко??
15.05.2020 19:53 / Отговор
Факт! Нескопосан бенатовски трол!
Проф. Мутафчийски иронизира репортерката по аршина на любимия й Мангъров.
15.05.2020 23:46
Румен Ангелов Както и да го извъртате, Генерала е доказуем лъжец!! А колкото до доцент Мангъров- единственият специалист, който си остана на позицията от началото до края!! Това са фактите, а не ТИ!!
16.05.2020 01:00
Уфф! Жалък мангъровец!
16.05.2020 19:10
Петър Янъков Забрави ли сте, че на11 септември, когато терористите разрушаваха САЩ, Бенатова е обикаляла телевизията, в която е трябвало да бъде журналист с достойнство и радостно е говорила:на американците им се е. а майката. Такива псевдо човеци и псевдо професионалисти изобщо не са за коментар.
16.05.2020 22:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети