Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бивш командир на Радев в Равнец го призова да си ходи от президентството

Мрежата

Бивш командир на Радев в Равнец го призова да си ходи от президентството

Снимка:

Константин Корадов, бивш началник щаб на авиополка в Равнец с остра позиция за Румен Радев във фейсбук.

„Поведението на Радев все повече ме издига в собствените ми очи на прорицател. През 1987 г. пристигна на летище Равнец, като току-що произведен лейтенант, първенец на випуска. Аз бях началник-щаб на авиополка в оставка. Направи ми впечатление на действен и инициативен млад офицер, който беше повече вглъбен в себе си, отколкото в хората около него. Дори усетих някаква пренебрежителност към щаба, който ръководех.

Провеждаше инициативи, които не смяташе за нужно да съгласува с мен - началникът на щаба. Тогава властелините в армията бяха политическите офицери, с които бях в конфликт по принципни въпроси. Но голямото ми уважение и почит към летателната професия остави тези мои наблюдения в периферията на впечатленията ми от неговото поведение. След няколко месеца напуснах Равнец.

Корадов изтъква, че по време на изборната му кампания за президент го е смутило изявлението на Радев: „Аз съм се клел в тази България“.

„Да, но България вече беше друга. Ние се клехме в НРБ, която се спомина. Оцеля Република България и при пълен консенсус на политическите партии влезе в НАТО и ЕС. Когато Радев заяви реваншистките си намерения, разбрах какво е имал предвид. Предвидих го отдавна. Съветникът му Димитър Стоянов не пропусна да отбележи, че следи моите постове във фейсбук с осъдително красноречие“, посочва Корадов.

„За съжаление прогнозата ми се сбъдна. Радев приведе в действие верността към клетвата си към Живкова България. Не съм щастлив от този факт. Радев, иди си!“, зове Корадов.  


Коментари (11)

Корадов няма в това изказване нито един аргумент, бил в оставка, хем напуснал, ама дава оценка, много парички е взел за очернянето на президента. Аман от платени оплюватели, ние виждаме истината. Доста сме живяли и много видяли.
21.08.2020 18:33 / Отговор
Задкулисието продължава! Напротив, много ясно е показно, че Радев не се е съобразявал с официалните си командири по компетентност, а с политическите началници.
21.08.2020 20:16
А?!... "много парички е взел за очернянето на президента" - да са много, колко да са много?! Не могат да му платят повече, отколкото ще вземат другарите за преврата, който е под диктовката именно на Радев...
21.08.2020 21:23
ПРЕДАТЕЛ N:1 НА БЪЛГАРИЯ:РУМЕН РАДЕВ(РУСОФИЛ-АНТИБЪЛГАРИН) ИЗПЪЛНЯВА ПЪКЛЕН ПЛАН НА РУСИЯ ЗА РАЗБИВАНЕ ЕДИНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ(ЧРЕЗ ПРОВОКИРАНЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ)
ОЩЕ В 1885 Г. ИМА ОФИЦЕРСКИ ПРЕВРАТ НАСОЧЕН СРЕЩУ СЪЕДИНЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ СЪС КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ
СЕГА 2020 Г. - ЧЕРВЕНИТЕ МЕТЕЖНИЦИ ЦЕЛЯТ СЪЩОТО
БЪЛГАРИ ДА НЕ ГО ДОПУСКАМЕ-БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА!!!
21.08.2020 22:19 / Отговор
Тартаковер Ето и такива коментари показват, че в България всичко е съсипано. Санитарите не си гледат работата, изпускат пациентите си или не им дават навреме хапчетата, в резултат се появяват подобни коментари.
21.08.2020 22:45
Девиантност на квадрат! Тартакович?!? Най-типичният пример за психотрол ще дава съвети за хапчета?!?
21.08.2020 23:59
РУСОФИЛИТЕ СА ОСВЕТЕНИ ИСТИНАТА БОЛИ
22.08.2020 10:09
Знаещ В Равнец се вреше навсякъде и много приличаше на доносник на ВКР!
21.08.2020 23:05 / Отговор
кесо Българските офицери патриоти като г-н Корадов, дори служили при комунизма не се отказват от Родината си заради чужди интереси, за разлика от продажници като Румбата, готови да предадат България на прогнилата путинова империя.
22.08.2020 09:32 / Отговор
Българин Много точно казано!
Радев е национален Предател!
Оставка!
Вън от България!
Да си ходи при Москва!
22.08.2020 10:59 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още