Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Депутатка от „Възраждане“, обявена за „вербувана“, пусна двусмислен коментар

Мрежата

Депутатка от „Възраждане“, обявена за „вербувана“, пусна двусмислен коментар

Депутатка от Възраждане, обявена за вербувана, пусна двусмислен коментар - Tribune.bg
Снимка:

Двусмислен пост във Фейсбук публикува депутатът от „Възраждане“ Цвета Галунова. Ето какво сподели тя в социалната мрежа:

„България трябва да е в ръцете на този, който я обича, а не на този, който е готов да я раздели! Защо с всеки нов „спасител“ и „носител на промяната“ получаваме още от същото?

Защото е прогнила концепцията в политиката. Вероятно политическите партии трябва да спрат да се наричат такива, защото корена на думата „партия“ е „парт“, „part“, което означава част, произлиза от идеята за разделението, а не за обединението. Понякога, за да прогледнеш, трябва да смениш гледната точка.

Мили хора, има предостатъчно критерии, по които можем да се групираме на разнополюсни лагери, сред които да внесем напрежение между групите и да им подаваме причини да се противопоставят една на друга. Това, дори на някои лидери да им се струва лесно, не е работещо. И това е доказано в историята.

Всички сме уморени от влагането на енергия и липсата на резултат. А това е така, защото всяка политическа организация прецизно чертае с дебел маркер своите червени прави линии, което от една страна е добре, защото определя пред своите избиратели посоката, но в природата идеално прави линии няма. Политиката е дипломация, изчакване на подходящия момент, компромиси, адаптиране, мисъл за народа, мисъл за държавата.

Соломон разбира коя е истинската майка на детето, когато предлага то да бъде разделено на две, и тогава истинската му майка, водена от чувство на любов, отстъпва, за да съхрани живота на своята рожба.

Изкуството е да градиш мостове там, където другите чертаят само разделителни линии!

Снимката е направена преди два дни, обсъждайки едното от предложенията ми за подпомагане на музеите, опитвайки се да градя мостове в името на българската култура. За сведение само БСП и Възраждане го подкрепиха в цялост. Имаше 6-да от ПП, 5-да от ГЕРБ, 2-да от ДБ, 1-да от ИТН. От общо 223 гласували, 51 бяха „за“.

Аз се радвам, че все пак почти във всяка една група е имало народен представител, който е гласувал „за“ българската култура.

Подчертавам, че другото предложение за музеите на общинска субсидия мина единодушно. И сега гласуваните 5,5 милиона за малките музеи в Свищов, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Брацигово, Попово и останалите 45 от тях ще бъдат разделени за музейното дело в по-малките населени места.“

Отговорът ѝ идва като реакция на слухове, че тя може да е следващата, която ще напусне партията на „Възраждане“, след като това вече направи Елена Гунчева. Поводът да се завърти тази теория, както в интернет пространството, така и в кулоарите на парламента са колажи, на които тя седи до Гунчева. Те фигурират с надпис „единствените неподкупни и свободомислещи“, пише сайта Актуално, като в публикацията се подчертава, че тя е отказала официален коментар пред журналисти на медиата.

Впечатление е направило и поведението на депутатката, която стои в парламента отделена от своите съпартийци от „Възраждане“ и все по-често може да бъде видяна до стаята на т.нар. „отцепници“.

Все пак по-късно пред журналисти тя е признала, че се е срещала с Кирил Петков. По думите ѝ тя е била във връзка със законопроекта за българската музика.

„След това с темата за РПУ-ата, по която аз работя. Затварят две РПУ-ата в моя район. След това направих среща с Бойко Рашков. Разговарям с всеки един, с когото имам теми, които да обсъждам“, допълва тя .

„Ако ме питате дали някой ми е предлагал пари, никой никога не ми е предлагал нищо“, гласеше отговорът ѝ. Тя каза, че е в колегиални отношения с парламентарната група на „Възраждане“. „Не е нужно всички да се харесват“, добави депутатът.

Двусмислено е и признанието ѝ, че е минала и през двата протеста - и срещу правителството и в подкрепа на кабинета „Петков“, като по думите ѝ „от двете страни са еднакви хора“.

Според информиран източник от спортните среди, бившата шампионка  е вербувана от спортния министър в оставка Радостин Василев, който се смята предводител на предателите от парламентарната група на ИТН, съобщава сайта 5gmedia.bg

По шахматна линия Руслан Тошев я изпрати на Радостин Василев, за да иска от министерството на спорта пари за женския отбор по шахмат за Световната олимпиада по шахмат, която започва в края на този месец в град Ченай, Индия. И срещу 1 800€ на 5-ма спортисти, Цвета Галунова е „прихваната“, се посочва в публикацията.

На 10 юни треньорът Стефан Стойнев заяви пред Агенция Фокус: „Спешно трябва да бъде подкрепен финансово отборът на България по шахмат за жени, за да замине на олимпиадата в Индия! От началото на 2022 година българският шах работи с 0 лева! Представете си едно предприятие да работи с 0 лева. Ние не произвеждаме, ние нямаме продукция. Нашата продукция е това, което радва българите в шахмата, и успехите на нашите състезатели. От началото на годината – дойде Радостин Василев, министър от „Има такъв народ“, докато се намести на креслото си, образно казано, минаха 6 месеца. Проектите на всички, абсолютно на всички спортни организации, отидоха в канала, така да се каже. Можеш ли да започнеш годината от юли месец?

След което сега пък още нова бъркотия – той най-вероятно няма да бъде повече министър.

Надяваме се следващият министър, който и да е той, да започне първо с шахмата, не за друго, а защото ни предстои събитие, в което не сме участвали, 4 години България не е участвала. И най-интересното е, че българските журналисти не го знаят това нещо и не знаят, че има такова събитие, грандиозно. И не знаят, че ние имаме женски национален отбор, който ще играе основна роля, ако отиде, защото отново казвам, ние нямаме финансиране за олимпиадата. Това е положението.“, се посочва още в публикацията.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати