Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ето как Елена Йончева източвала КТБ с офшорки (ДОКУМЕНТИ)

Мрежата

Ето как Елена Йончева източвала КТБ с офшорки (ДОКУМЕНТИ)

Доказателства по сигнала за източване на КТБ от офшорни фирми на Елена Йончева представиха пред ПИК преди време депутати от ГЕРБ, припомня сайтът.

Днес главният прокурор поиска имунитета на Елена Йончева от БСП заради разследване на пране на пари.

Още през юли представители на ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и НАП срещу Елена Йончева.

Пред медията Делян Добрев и Антон Тодоров разкриха, че информация, с която разполагат, че фирмата на Елена Йончева "Авторска телевизия" ЕООД и "Далий трейдинг лимитед", офшорна фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови, са съдружници в обща фирма - "Офроуд" ООД.

Информацията е публична, налична е в Търговския регистър, каза Добрев. Според учредителен протокол на новата фирма "Авторска телевизия" ЕООД внася 5000 лв. капитал, а "Далий трей лимитед" внася 315 000 лв.

Според Добрев това е "странно учредяване на фирма" – двамата собственици имат 50 на 50 дял, но единият дава 5000 лв., а другият 315 000 лв. Добрев заяви, че според публикация в български вестник "Далий трейдинг лимитед" е собственост на Цветан Василев.

„Прокуратурата трябва да провери дали има извършено престъпление, има ли пране на пари, има ли данни за други закононарушения. Дали става дума за източване на КТБ през тази обща фирма на Елена Йончева с офшорната фирма "Далий трейдинг лимитед", допълни Антон Тодоров.

Делян Добрев припомни, че преди време на въпрос какви са отношенията на Елена Йончева Василев тя е твърдяла, че няма такива. „Тя излъга цялото общество, сега от тези документи се оказва, че не само че има отношения, а е съдружник, коментира още Добрев.

Самата Йончева тогава обяви, че ще заведе дело за клевета и набеждаване срещу Делян Добрев и Антон Тодоров от ГЕРБ. Сега обаче става ясно, че данни за престъпление има и след разглеждане на документите, прокуратурата е намерила основание за започване на разследване срещу депутатите от БСП.

Още през януари пред ПИК Антон Тодоров показа и документи, които са свързани с аферата на Йончева с КТБ и Цветан Василев. Ето какво каза тогава той по изявление на Йончева за офшорки, за твърденията й, че не се познава с Цветан Василев, а 6 пъти посещавала централата на КТБ, като подплати твърденията си с документ

"ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ГОВОРИ ЗА ОФШОРКИ!!!!! Офшорката, с която фирмата на Елена Йончева е в съдружие внася в общата фирма "Офроуд" 310 000 лева и се задължава да внесе още 250 000 /съгласно решение от 20.04.2012 – тоест със самото създаване. Парите са внесени – това личи от отчета за 2012. Какъв е произходът на парите – по същото време нейните съдружници гепват 42 милиона от КТБ. Елена Йончева напуска позицията на УПРАВИТЕЛ на фирмата, в която е съдружник с офшорката, свързана с източване на КТБ, чак през януари 2017 г., когато стана ясно, че влиза в екипа на Румен Радев. Това би трябвало да е края на политическата кариера на Елена Йончева.

Елена Йончева твърди, че не познавала лично Цветан Василев. Да видим какво показват документите. Елена Йончева е посещавала 6 пъти централата на КТБ и при 5 от тях се е срещала с Белградския беглец.

Офшорката, в която е съдружник Елена Йончева внася в общата фирма 310 000 лева и се задължава да внесе още 250 000 евро /съгласно решение от 20.04.2012 – тоест със самото създаване/. Парите са внесени – това личи от отчета за 2012. Какъв е произходът на парите – по същото време нейните съдружници опухват 42 милиона от КТБ - нещо, което е описано в доклада на Аликс партнър!

Пълномощника Зорница Пламенова Блъскова е едно от поставените лица на Цветан Василев. Имала е и офис в КТБ. Другото поставено лице с което Зорница е в съдружие е Георги Славчев Георгиев във фирма Инвестмънт Проджектс АД.

Фирмата на Елена Йончева "Авторска телевизия" ЕООД съдружник с офшорката "Далий трейдинг лимитид"

Документите може да видите тук.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Илия Парев Хитруиша и тя ще се найграе
08.11.2018 13:38 / Отговор
Антон Докато няма ефективен затвор от минимум 20 години за всеки, който е разграбвал пирамидата на Цветан Василев - КТБ, то всеки ще граби и краде!
09.11.2018 17:52 / Отговор
Хайде най - после Хайде най - после да има реално осъдени по реални документи, а не само приказки за справедливост.
12.11.2018 11:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати