Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Евгени Петров: Както винаги Бабикян няма да е спечелил нито едни избори, но поне за пореден път опита

Мрежата

Евгени Петров: Както винаги Бабикян няма да е спечелил нито едни избори, но поне за пореден път опита

Снимка:

От Фейсбук профила на Евгени Петров

Без да влагам капчица злорадство, а по-скоро съжаление, установявам, че за трети пореден ден протестът спихва. А това вече е тенденция и ми дава право за изводи.

Той ще си отиде така, като и избухна и няма нищо общо с юнския протест от 2013 година, когато след първите 2 седмици просто нарастваше или поне се стабилизираше.

Това сега просто беше един спонтанен протест, който поиска властта да го чуе и тя направи точно това. И отговори с оставки на министри и мерки в кризата.

Нито едно от глобалните и ултимативни искания на този протест не можеше да бъде осъществено в рамките на няколко месеца и те го разбраха извън лумпените и провокаторите.

Обаче протестът си е протест и той, дори да поставя неизпълними понякога искания, защото са рискови за държавата, все пак е добър, защото напомня на властта да стои нащрек и да не се ояжда.

Ако трябва всеки месец да има по един протест, аз бих го оприличил на роба, който върви след цезаря и му напомня: „Помни, че си смъртен“.

Иначе казано - помни, че не си вечен във властта.

Ако Борисов е решил да се оттегли от властта след тези избори, ...абе нещо не му вярвам. Властта се упражнява по много начини. Но ще видим.

Онова, което знам е, че няма да има предсрочни избори и, Слава Богу в тази критична медицинско-икономическа каша.

И още - че тримата глупаци от „Отровното трио“ няма да се сврат някъде да ближат рани, а ще се опитат да се изкарат герои, отърквайки се от най-чугунената част на десния болшевизъм. И както винаги Арман Бабикян няма да е спечелил нито едни избори, независимо от равнището им, но поне за пореден път опита.  

 


Коментари (2)

кесо Най-вероятно Евгени Петров ще излезе прав, че тримата глупаци накрая ще отидат при някоя маргинална болшевишка дружинка където "да си изпеят песента". Друго бъдеще за такива като тях не се очертава, но нали са само трима глупаци те още не го знаят.
28.07.2020 09:30 / Отговор
Тартаковер Авторът не само че прелива от злорадство, но кипи от злоба. " Лумпени, провокатори, тримата глупаци...", това какво е, някаква любов и състрадание ли? Но аз го разбирам. Учени от канадския университет "Конкордия" са установили че при старостта, злобата понякога може да удължи живота. Нищо че такива "негативни хора" са крайно антипатични и отвратителни за обществото около тях.
А всъщност дали протеста затихва, пролича по вчерашното треперене на премиера, като четеше с несвойствен глас, какви "привилегии" ще получат хората, заради коронавируса. Листите се тресяха в ръката му.
Ако се върнем към автора, ще му разкажа за наблюденията на Съмърсет Моъм. Той е наблюдавал старци и е забелязал, че доста по-злобни са онези, които не са имали достатъчен сексуален живот в младостта си. Напротив-другите са се отличавали с мек характер, запазен хумор и доброжелателност.
28.07.2020 15:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още