Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Национален синдикат „Защита“: „Отровното трио“ ще изгони протестиращите от площада

Политика

Национален синдикат „Защита“: „Отровното трио“ ще изгони протестиращите от площада

Снимка:

„След като Бойко Борисов успя да обедини всички да излязат да протестират против него, за кратко време Отровното трио с поведението си, в опит да яхнат протестите, са на път да изгонят протестиращите от площада и да направят голяма услуга на Бойко Борисов“.

Това се казва в позиция Национален синдикат „Защита“ до медиите по повод протестите.

Ето какво още пишат те:

„Както тръбяха по медиите, че нямат мегафон, така на другия ден, неизвестно кой им подари цял камион с озвучителна техника.

Вече взимайки думата, видяхме, че по нищо не се различават от метода и стила на Бойко Борисов. Едно приказват, друго вършат.

В словата им няма и дума, нито за сериозните социални проблеми, нито за рухналата икономика, нито за вихрещата се спекула, водещи до зловещо обедняване на народа и прогонване на милиони българи извън България.

Явно заради това и площадът започва да се изпразва.

Поне това са наблюденията ни от протестите, в които участваме от първия ден.

НС „Защита“ участва активно в протестите против правителството на Кабинета „Борисов 1“ още от 2013 година, и не сме спирали да искаме оставката, както на Кабинета „Борисов 2“, така и на Кабинета „Борисов 3“.

Това, което ни провокира да излезем с настоящото изявление е публикуваният „Апел“ на Триото за масово гражданско неподчинение, за който разбираме от социалните мрежи, и което уж е изпратено до всички синдикати. Очевидно, обаче, това ще се окаже поредната манипулация. Този Апел не е изпратен до НС „Защита“, който участва от първия ден в протестите с искане за оставка на правителството.

Така че, така нареченото „Отровно трио“ да уточни към кои синдикати са отправили поканата си за „масово гражданско неподчинение“, а не след това за неуспехите да се обвиняват всички синдикати.

Категорично сме против да бъдем слагани под общ знаменател с казионните синдикати, които отдавна са доказали, че са част от статуквото и всяко управление, и категорично заявиха, че няма да участват в протестите.

Предвид изложеното, ние от НС „Защита“ заявяваме категоричната си позиция, че ще бъдем до последния ден на протестите редом с българските граждани, с искане за оставка на Бойко Борисов и неговото правителство. В този ред на мисли, заявяваме, че се разграничаваме от така нареченото „Отровно трио“, което за съжаление подобно на Борисов отказва да води диалог с инакомислещи от тях, и, което се превръща от Отрова, в Противоотрова за Бойко Борисов и неговия Кабинет.

Да не дава Господ въпросното Трио да ни изготви нова Конституция, каквито намерения имат!“  


Коментари (5)

Хе, хе Радев разгони протестиращите. Неговият политически проект е "Брод за България".
27.07.2020 20:25 / Отговор
Хм... "Кръгът, който работи за президента, е сформиран около списание „Сигурност“, прераснал в Движение за Единение-“БРОД за България“. Ето част от участниците в „БРОД за България“-Съюза на тракийските дружества, Славянско дружество, Клуб 24 май, Инициатива Единение, Съюз на ловците и риболовците в България, Асоциация на българските училища в чужбина и други. Но това е само параван...."
https://breaking.bg/analizi/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2/
27.07.2020 20:51
соцлаб Моля уважаемото трио да съобщава менято на протестите. Ние , социално слабите, хем ще присъстваме, хем ще почистим от деликатесите. Ако има и малко сьомга, мммм..
27.07.2020 20:30 / Отговор
Анастас "Пакетирането" вече е завършено.
Протестиращите от страната на пРезидента си имат говорители: Баберкян, Минеткян и Хаджикян.
От другата страна е направено друго "умишлено пакетиране" Борисое и Гешев.
"Младите лица на протеста" са от поколението, родено между Ликановата и Виденовата зима. Те нямат никаква политическа култура и дори нямат и говорна култура - затова "говорителите на протеста" им насочват лакардиите за скандиране. Умишлено осакатен с чалга поколение ...
Другите от това поколение са при Слави Тръц и ще ги възпалят около изборите, за да се каже че младите отново са на протеста - макар и друсайки кулки и баджаци.

Ние от поколението на СДС, които 3 мандата гласуваме за Бориьое и ГЕРБ сме наясно с тези факти.

Всеки сам си определя дали е от страната на пРезидентството илиюот страната на СДС-ГЕРБ.
27.07.2020 20:50 / Отговор
Доньо Донев Миришат и от екрана.На пот и алкохол.Долна проба.Комплексари на седянка!
27.07.2020 20:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още