Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христо Иванов приветства участниците в гей парада в София

Мрежата

Христо Иванов приветства участниците в гей парада в София

Снимка:

От Фейсбук профила на Христо Иванов 

В деня на Софийския прайд бих искал да отправя личните си поздравления към участниците в него за куража да излязат и да отстояват достойнството си. Смисълът на нашето усилие за демократична България е в това, всеки човек да може спокойно да утвърждава своите правдини.

Важно е да се обединим около нуждата от хуманен обществен разговор дори и по най-трудните и емоционални теми. Трябва да търсим това, което ни обединява като хора, пред онова, което ни разделя на гневни и наплашени агитки.

Затова, трябва да се противопоставим на онези политически сили, които целенасочено разпалват омраза и агресия, разделят болезнено обществото ни и създават среда на отрицание срещу човешки същества заради това, което те са. Призовавам държавните институции да обезпечат спокойствието и гражданското достойнство на участниците в прайда.

Вярвам, че всеки, който отстоява правата си по демократичен път, в цивилизован дебат, приемащ наличието на други гледни точки, допринася и за свободата на всички останали, и за по-голямата ни човечност като общество. И точно заради това днес поздравявам сърдечно онези хора, които излизат с лицата си и с усмивка да заявят себе си.  


Коментари (1)

Ssss То едни здрави хрисиянски семейства... Бащата бие жена си и пие като за трима, жената му готви и търпи, а детето расте в най-лошата среда, която може да съществува... да ви имам и принципите.
26.10.2019 20:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още