Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. И Кирил Добрев се сдобил с три апартамента на изгодни цени

Мрежата

И Кирил Добрев се сдобил с три апартамента на изгодни цени

И Кирил Добрев се сдобил с три апартамента на изгодни цени - Tribune.bg
Снимка:

Автор: Стефан Ташев, Breaking.bg

И зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който работи на обществени начала без заплата, се е облажил с евтини апартаменти, твърди Breaking.bg. Това става по времето, когато той е депутат от левицата и взима малко над 2 000 лева.

Според декларацията му подадена пред КПКОНПИ през 2018 г., само за година Кирил Добрев се е сдобил с три апартамента, два свои и един на жена му Антония. И то на доста „сладки“ цени. Двете жилища са в София, едното е във Варна.

Покупките са станали през 2008 и 2014 г. видно от декларацията на Добрев. През този период той е депутат от БСП. За последно Кирил Добрев бе народен представител в предишния парламент.

Сега работи като зам.-председател на БСП. Два от апартаментите са от 140 квадрата, купени за смешните цени от по 200 000 лева. Интересен е въпросът от къде редовият депутат Кирил Добрев, със заплата малко над 2000 лева, има средства да купува огромни апартаменти в София?

Отделно от апартаментите Кирил Добрев декларира дялове във фирма „Пирин Ват“. Това е дружеството, собственик на ВЕЦ „Топлика“. Кирил Добрев бе един от съсобствениците заедно с бизнесмените Ангел Дерменджиев и Ангел Гераксиев. Управител и акционер в дружеството бе Еленко Божков, назначен тези дни от президента Румен Радев в неговия Стратегически съвет.

Като виден производител на електрическа енергия какво ли ще каже Добрев за цените на тока?

С какви пари Добрев е купил тези огромни жилища остава магия.

В социалните мрежи се появи снимка на депутата от БСП Жельо Бойчев на фирмен купон на нашумялата фирма „Артекс“. Припомня се и имотна сделка на Жельо Бойчев от преди години, в която той също се сдобива с жилище с доста внушителна разликата между средната пазарна цена на имотите в София и новия му апартамент. През 2006 г. депутатът от БСП и съпругата му Зорница придобиват апартамент с внушителна квадратура от 175 квадрата. Цената, която семейство Бойчеви плаща е 57 100 лева или цена от 326 лева на квадратен метър. Отново по данни на НСИ за първото тримесечие на 2006 г. средната цена на квадратен метър в София е била 1313 или четири пъти по-ниска цена.

„Не помня като какъв съм бил там, беше преди доста години“, заявява Бойчев. Иначе нямал апартамент в сграда на фирмата и нямал нищо общо с нея.

По-рано днес телевизия „Европа“ съобщи, че председателят на БСП Корнелия Нинова е успяла да закупи апартамент от близо 90 квадрата на столичната улица „Боряна“ в квартал Овча Купел на цена от 241 лева на квадратен метър. Общата цена, която Нинова и съпругът й Митко са платили е 21 514 лева, според имотната декларация на лидерът социалистите.

Покупката е извършена през 2004 г., по времето когато Нинова все още е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД.

Според официалната статистика на НСИ за 2004 г. средната цена на имотите в София през годината е била 1095 лв. или четири пъти по-висока от платената от Корнелия Нинова.

През 2004 г. друг червен депутат – Валери Жаблянов, се сдобива с апартамент с квадратура от 96 квадрата. Обявената в имотната му декларация цена на придобиване е точно 31 000 лева или 322 лева на квадрат. Цената е малко по-висока от тази на Нинова, но все пак близо четири пъти по- ниска от средната за София. Оказва се, че тези двама видни социалисти Нинова и Жаблянов не са единствените апартаментаджии, купили жилища на ниски цени.


Коментари (2)

Калинка Николова Добрев, я разкажи на стадото за Полипродкъмпани.
23.03.2019 17:49 / Отговор
Даринка Има една принципна разлика ! Този, както и курнелия, както и Йончева не са във властта. Ако някой им подари нещо или им бутне специални цени,те няма какво да предложат в замяна. Не са виждали властта от 10 години ! Не разпределят 100 милиарда БВП.
23.03.2019 19:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема