Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ива Николова: Ето как Румен Радев погази Закона за висшето образование

Мрежата

Ива Николова: Ето как Румен Радев погази Закона за висшето образование

Снимка:

Ива Николова, ПИК

Безобразията на обитателя на президентството Румен Радев нарастват лавинообразно с всяка следваща негова проява.

Освен че систематично гази Конституцията с фатмашкия си ботуш, днес той безогледно стъпка и Закона за висше образование с появата си във Великотърновския университет за откриването на новата учебна година.

Радев отново разтегна лакардиите си за оставка на правителството и главния прокурор, като публично се изплю и на два члена от въпросния закон, които ясно постановяват, че на територията на висшите учебни заведения политическата пропаганда е забранена.

Това са чл. 56, ал. 1, т. 4, който гласи:

"Членовете на академичния състав са длъжни:

4. да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище."

И чл. 22, т. 4, според който:

"Автоноомията на висшите училища не може да се нарушава чрез:

осъществяване на дейност, накърняваща конституционни права на членовете на академичната общност, свързани с раса, народност, етническа принадлежност, произход, религия, убеждение, политическа принадлежност".

И всичко това се случи успоредно с констатациите на Радев за "системното погазване на закона и обществения интерес от страна на главния прокурор".

Как главният прокурор системно погазва закона и обществения интерес, като вкарва в ареста всевъзможни олигарси и престъпници, не е ясно.

Обаче как Радев върши това, е напълно ясно и много точно описано именно в закона.

Не е ясно какво още трябва да се случи в тая наша клета държава след вдигнатия юмрук на Радев, с който насърчава метежите и опитите за преврат, а сега демонстративно се занимава с политическа пропаганда и агитация за лична изгода в разрез със закона, та най-сетне да бъде поискано отстраняването му от президентския пост.

Освен ако депутатите от мнозинството на ГЕРБ и Обединените патриоти не за възприели стратегията на Кисинджър за разрушаването на комунизма. При едно от обсъжданията за по-нататъшното негово блокиране чрез международни санкции той заяви: "Оставете комунизма на себе си, той сам ще се разруши".

Има логика да оставят Радев на себе си, защото неговото саморазрушаване става все по-яростно, а саморазпадът му - все по-видим, както напоследък сочат и "топлите" приеми на персоната му в градовете.

Проблемът обаче е, че със своето поведение той руши не само законността в държавата, а самата държавност. При това нагло и демонстративно. Затова и нашите власти и най-вече прокуратурата е време да отговорят достойно на заключението в първия доклад на ЕК за върховенството на закона и да покажат как го прилагат, започвайки от самия връх - от Румен Радев.

Дотук поводи - бол. Но май волята липсва.

Срамота, дами и господа управляващи!  


Коментари (9)

Слави СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ БЕ радеф ! Не разбра ли, че НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ! Празнодумец, словоблудстващ глупак, така те коментира народа, принизил си институцията до ниво КЛЮКАРНИК и ДС ВЪШКАРНИК , ууу...
01.10.2020 22:15 / Отговор
НЯМА ЛИ КОЙ? ДА СЕЗИРА ЕВРО КОМИСИЯТА ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ТРОВИ СЪЗНАНИЕТО НА ПОДРАСТВАЩИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ СЪС ИДЕОЛОГИЯТА НА КРЕМЪЛСКАТА БАНДА НА ПУТИН, КОЯТО Е ВРАГN:1 НА ЕВРОПА
01.10.2020 22:40 / Отговор
Психиатър на свободна практика Бог и историята ще си свършат работата,не се притеснявайте!Такова недоразумение обърква всички,но още малко...
01.10.2020 22:43 / Отговор
Ива Николова Ама тая мисирка много проста. За първи път чувам, че Президентът е член на Академичния съвет на ВТУ. И според конституционния съд той е политическо лице, и може да говори на студентите, каквото е в дневния ред на обществото. А автономията на университетите е по отношение на учебната у научната дейност. Да видим като изритат Борисов от властта тази простакеса и к@@ва, какви шеги каканижи.
02.10.2020 00:12 / Отговор
Чуди се Червения боклук...
02.10.2020 16:21
Тартаковер Има ли смисъл да наричаме написаното копрофагия (ядене на лайна) ? Това разбира се символично, но нали помним, че точно тази попита ген. Мутафчийски дали може да се заразиш чрез храната, щом намерили COVID-19 в изпражненията ? Очевидно смята да се храни с тях. Тогава цялата зала и се присмя, но такива са журналистите в ПИК. Като коментира Президента ни обаче, редно е да си спомни, че го нарече свиня, нещо за което той можеше да я осъди, но благородно премълча и отмина. За сметка на това обаче, протестиращите я засипаха с яйца и си отиде с още по-отвратителна физиономия от тази, с която природата я надарила.
02.10.2020 10:36 / Отговор
Каза Комунистическия изрод...
02.10.2020 16:19
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още