Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Иван Сотиров за речта на Радев: Проблемът между София-Скопие се формира от нови политически елити, продължение на старите комунистически

Мрежата

Иван Сотиров за речта на Радев: Проблемът между София-Скопие се формира от нови политически елити, продължение на старите комунистически

Иван Сотиров за речта на Радев: Проблемът между София-Скопие се формира от нови политически елити, продължение на старите комунистически - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Иван Сотиров

Днес, Радев призова да „помогнем на нашите братя (от РСМ) да преодолеят идеологемите от тоталитарното минало", но разбира се пропусна да уточни, че става въпрос за КОМУНИСТИЧЕСКОТО тоталитарно минало от което той и неговата родна партия не са се разграничили и до днес. За сметка на това, вчера, премиерът на радевата коалиция - Кирил Петков повтори основната комунистическа идеологема, че в България е имало фашистки режим.

Историческата истина е, че БКП извърши не по-малко, но за сметка на това много по-гнусно престъпление от Югославската КП срещу нашите братя в Македония, защото комунистическата партия, която се наричаше българска принуждаваше, чрез кървав терор, българи да се обявяват за македонци. 

Историческата истина е, че Македония беше окупирана от Националсоциалистическа Германия и Фашистка Италия, а не от България, но от там не неричат италианците фашисти, а германците нацисти.

Трябва да е ясно, че в Европа не е имало фашистки режими - фашизъм е имало само в Италия и че фашизмът се използва от социалистите за етикиране на всички националсоциалистически режими защото употребата на думата националсоциализъм разкрива общият социалистически корен на авторитарните режими на ХХ век. Дали е национален или глобален, социализмът си е социализъм - той винаги налага колективна диктатура и погазва индивидуалните човешки права.

Фашизъм в България имаше, но след 9-ти септември 1944г. и той беше много по-жесток от фашизма на Мусолини, защото ликвидираните и репресираните от режима на БКП са стократно повече от ликвидираните и репресираните от режима на Мусолини. Ако погледнем и наложеният от десетилетия у нас олигархичен модел на т.н. национален капитал, чиито интереси се защитават от БКП/БСП и нейните клонинги, които са заели цялото парламентарно пространство, то днес спокойно можем да говорим за корпоративизъм или социализъм за олигарсите, които са другите определения за фашисткия модел на управление.

И накрая пак ще повторя - проблемът между София и Скопие е, че политиката на РБ и РСМ се формира от нови политически елити, които са продължение и проекция на старите комунистически елити. Има ли наивник, който вярва, че тези които се снишават пред паметника на Съветската окупационна армия - върховния тотем на престъпния комунистически режим, са борци срещу идеологемите на тоталитарното минало. Именно от Москва, чрез Коминтерна и Съветската окупационна армия вдигнаха кървава "Балканска стена" между нашите две страни, която разделя българите много по-драматично, отколкото „Берлинската стена“ разделяше германците и затова е глупаво да очакваме техните поклонници да съборят тази стена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати